Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Brandenburger Tor (Brandenburg Gate) with christmas tree at blue hour (Berlin, Germany)
Trouwe-Ledenvoordeel     

4-daagse stedentrip Berlijn - NH Berlin Alexanderplatz

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
De resten van de Berlijnse Muur, Checkpoint Charlie, het Spionagemuseum, de Rijksdag, grote parken, dierentuinen midden in de stad en residentiestad Potsdam vlakbij. Tijdens een stedentrip naar Berlijn raak je niet snel uitgekeken.
  • ontdek Berlijn met zijn rijkdom aan bezienswaardigheden
  • verblijf in gerenoveerd 4-sterrenhotel in hippe kunstenaarswijk Friedrichshain
  • lift naar Panoramapunkt (vanaf lidmaatschap Brons) en entree DDR museum (vanaf lidmaatschap Platina)

Jouw reis

Berlijn heeft zich sinds de val van de Muur in een razend tempo ontwikkeld, maar de hartslag van de voorbije geschiedenis is nog overal voelbaar.

Het bruisende Berlijn is een van de groenste metropolen. Ruim een kwart van de stad bestaat uit parken, stadstuinen, rivieren en meren. Neem bijvoorbeeld het Tempelhofer Park op het voormalige stadsvliegveld en de Großer Tiergarten. De laatste heeft onder andere een dierentuin, terwijl het Tempelhofer Park zich meer op sportactiviteiten richt. Je vindt beide parken in het centrum van Berlijn.

Voor meer over het leven tussen 1949 en 1990 kan je terecht in de musea die aan de Koude Oorlog gewijd zijn. Om met eigen ogen te zien hoe het leven in de destijds door de Sovjet-Unie geannexeerde Deutsche Demokratische Republik was, breng je een bezoek aan het DDR museum (entree inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Platina). Een ander interessant museum is het Spionagemuseum, dat de spionagepraktijken tijdens de Koude Oorlog belicht. 

De Muur is natuurlijk hét symbool van de Koude Oorlog. Het langste gedeelte dat nog overeind staat strekt zich over ruim 1300 meter uit in de Mühlenstrasse, langs de rivier de Spree. De belangrijkste nog te bezoeken oude controlepost is het in 2000 gereconstrueerde Checkpoint Charlie. Vlakbij staat het Muurmuseum.

Dwars door Berlijn loopt ook de 160 kilometer lange wandel- en fietsroute Berliner Mauerweg, die het traject van de voormalige Muur volgt.

Neem een kijkje in de chique wijk Charlottenburg met Slot Charlottenburg en de Kurfürstendamm waar je naar hartelust kunt winkelen.

Een mooie dagexcursie is naar paleizenstad Potsdam even ten zuidwesten van Berlijn: de voormalige residentiestad van de Pruisische adel met zijn ‘Holländisches Viertel’.

De Gedächtniskirche, de Rijksdag, de Brandenburger Tor, de laan Unter den Linden, Potsdamer Platz, de Fernsehturm, de Gendarmenmarkt (een prachtig plein in het hart van Berlijn), een boottocht over de rivier de Spree. Berlijn biedt heel veel moois en interessants, je komt tijd tekort!

Kerstmarkt
Van 23 november t/m 1 januari is Berlijn omgetoverd tot een groot kerstfestijn. Bewonder de vele rijkversierde kraampjes met mooie kerstdecoraties, schaats een rondje over de sfeervol verlichte schaatsbaan of geniet van een heerlijke mok glühwein of één van de vele typisch Duitse lekkernijen. Er zijn maar liefst 28 locaties in Berlijn waar je over een kerstmarkt kunt struinen, je vindt de kerstmarkten niet alleen in winkelstraten en pleinen maar ook in kerken en oude fabrieken. De verschillende markten zijn onderverdeeld in thema’s, zo heeft iedere kerstmarkt iets unieks. De Berlijnse kerstmarkt is niet alleen bekend om zijn grootte maar ook omdat er een variatie is van kunst, typische geschenken en delicatessen uit verschillende Europese regio’s te vinden is. Viel Spaß!

Je verblijft in…

NH Berlin Alexanderplatz ligt in de rustige wijk Friedrichshain, ook bekend als de hippe kunstenaarswijk van Berlijn. Vanuit je kamer heb je uitzicht op het plein Frankfurter Tor of de Fernsehturm aan het Alexanderplein.

Het hotel is in 2018 gerenoveerd en modern ingericht met receptie, een restaurant met zowel Duitse als internationale gerechten, ontbijtrestaurant, bar, wellness en fitness. De tramhalte Klinikum an Friedrichshain bevindt zich op 250 meter van het hotel, vanaf hier ben je in enkele minuten in het centrum van Berlijn.

Je verblijft op basis van logies en ontbijt. 

Verlengen
Dit arrangement kan helaas niet worden verlengd.