Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend
Trouwe-Ledenvoordeel     

4-, 5-daagse stedentrip Krakau

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Laat je verrassen door het ‘Florence van Polen’: Krakau. Proef de sfeer in de joodse wijk Kazimierz, waar de film Schindler’s List deels is opgenomen. Verken de binnenstad en wandel over het marktplein Rynek Glowny met de Mariakerk en bezoek indrukwekkend Auschwitz (optioneel). 
  • verken de Poolse koningsstad
  • verblijf in een modern 4-sterren boetiekhotel op basis van logies-ontbijt
  • vlieg rechtstreeks, comfortabel en betrouwbaar met KLM

Jouw reis

Op slechts twee uur vliegen van Nederland ligt Krakau, een van de oudste en meest levendige steden in het oosten van Europa. 

In het hart van de Poolse koningsstad ontdek je de rijke geschiedenis en vind je meer dan honderd kerken, kloosters en paleizen. De oude binnenstad van Krakau was in 1978 een van de eerste locaties die een plek op de Unesco-werelderfgoedlijst kreeg. Je vindt er ook de universiteit, een van de oudste van Europa. Copernicus studeerde er, net als Paus Johannes Paulus II. 

Een ander pronkstuk is de Wawel. Deze heuvel met kathedraal en burcht was eeuwenlang de zetel van de Poolse koningen. Een klein stukje zuidwaarts vind je de oude joodse wijk Kazimierz. Een sfeervol stukje Krakau, vol historie en met leuke winkeltjes. Verken de binnenstad te voet of pak de tram. Het is ook mogelijk de binnenstad op de fiets te verkennen. 

Even buiten Krakau ligt het voormalige concentratiekamp Auschwitz. Dit is nu een museum en monument ter herinnering aan de gruwelijkheden die hier in de Tweede Wereldoorlog plaatsvonden.

Het is ook mogelijk in Wieliczka de zoutmijnen bezoeken. Het ondergrondse stelsel vormt een heuse stad, inclusief kerken en kapellen. Door de versieringen met zoutsculpturen en kandelaren doen de mijnen sprookjesachtig aan.

En je kunt niet in Krakau zijn geweest zonder van de Poolse specialiteit Pierogi te hebben genoten, typisch Poolse knoedels!

Je verblijft in...
Je vliegt rechtstreeks met KLM naar Krakau, waar je drie of vier nachten in viersterren Boutique Hotel Avena by Artery verblijft. Je bevindt je in de buurt van de oude binnenstad met veel winkels, restaurants en bars in de directe omgeving. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, lobby met zitjes, bar en ontbijtrestaurant.

Met de tram reis je gemakkelijk door de oude stad, voor verder gelegen activiteiten brengt de bus je eenvoudig van A naar B.

Het verblijf is inclusief dagelijks ontbijt. 

Excursie Auschwitz
Het is mogelijk de excursie naar Auschwitz vooraf bij te boeken (onder de tab Praktische informatie vind je een uitgebreide beschrijving).