Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
ANWB Vakantiedeals
Trouwe-Ledenvoordeel     

3-daags arrangement Noord-Holland - Heavens Hotel Hoorn

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Romantisch en bijzonder overnachten in Noord-Holland? Dat kan in de voormalige Grote Kerk van Hoorn. In dit rijksmonument geraak je letterlijk in hogere sferen. Maak ontspannen wandelingen door de rijke geschiedenis van de voormalige handelsstad, langs het Markermeer en door het West-Friese land. 
  • unieke locatie - in een voormalige kerk
  • midden in het centrum van historisch Hoorn
  • prachtig ingerichte kamers en culinaire flair in restaurant The Saint

Jouw reis

West-Friesland rolt de rode wandelloper uit. Dit stukje oud-Hollandse folklore is ideaal om te voet maar ook met de fiets te verkennen. Een boekje met fiets- en wandelroutes in Hoorn is daarom alvast inbegrepen vanaf ANWB-kaartkleur Blauw.

Wist je dat het meest zuidelijke puntje van Zuid-Amerika, Kaap Hoorn, is vernoemd naar de Noord-Hollandse stad Hoorn? Niet eens zo verwonderlijk als je bedenkt dat de VOC is ontstaan in Enkhuizen en Hoorn. 

Nog een leuk weetje, maar dan recenter en toch alweer bijna vijftig jaar geleden: in Het Schippershuis, een klein café aan de haven van Hoorn, schreef Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham, de eerste regels van zijn evergreen. 

Het centrale plein De Roode Steen met zijn gezellige terrassen is een ideaal beginpunt voor een stadswandeling door zowel het oude centrum als het havengebied waar je verdwaalt in het rijke monumentendecor van dit voormalige scheepvaartcentrum.

Op de kademuur aan de haven zijn de drie zeebinken Padde, Hajo en Rol, beter bekend als De scheepsjongens van Bontekoe, vereeuwigd in een bronzen beeldengroep. Even buiten Hoorn wachten je de molens, dijkjes, weilanden en polders van West-Friesland. 

Wissel een wandeling af met een bezoek aan het Museum Stroomtram en maak een klassiek ritje van Hoorn naar Medemblik. Of vaar in een zeilschip van de bruine vloot over het Markermeer, het IJsselmeer en de Waddenzee. 

Het gevarieerde winkelaanbod, de vele musea en galeries, de gezellige pleinen en terrasjes, het culturele erfgoed en de vele wandel,- en fiets- en excursiemogelijkheden en het uitzicht op het water vormen samen een heerlijke vakantiebalans. 

Je verblijft in...
Het Heavens Hotel is een nieuw hotel midden in het centrum van Hoorn, de voormalige VOC-stad in West-Friesland. Het gebouw en de kamers kennen authentieke elementen van de monumentale kerk, zoals pilaren en glas-in-loodramen. Die geven een rijke, historische sfeer. Overnacht in een van de 43 luxe kamers en ontdek de goddelijke smaken in restaurant The Saint. Een hemelse bestemming voor een kostbare herinnering. 


Je verblijft hier twee nachten op basis van logies en ontbijt. 

Bereikbaarheid OV 
Vanaf station Hoorn is het ongeveer vijf minuten fietsen of tien minuten lopen naar het hotel. 

Verlengen
Dit arrangement kan niet verlengd worden.