Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.

11-, 12-daagse campingrondreis Loire, Poitou-Charentes, Versailles

Van waanzinnige boomhut tot koningskasteel: je ontdekt in rustig tempo drie verrassende regio's waarbij je je niet snel verveelt met de activiteiten die je kunt ondernemen. Klauter in de bomen, bezoek kastelen en Versailles en beleef Parijs!
  • afwisselend: van kastelen in de Loire en slapen in een boomhut tot bezoek aan Parijs
  • verblijf op twee Huttopia natuurcampings en op een uitdagend vakantiepark
  • slapen in bijzondere accommodaties: in stoere houten chalets en een echte boomhut

Jouw reis

Slapen in een boomhut, dat zou pas spannend zijn! En het is maar een van de waanzinnige avonturen die je deze vakantie kunt beleven. Spring bijvoorbeeld op de fiets naar Chambord, hét kasteel van Frankrijk. Of bezoek het kasteel van Cheverny, beroemd uit de strips van Kuifje! 

Bij je tweede accommodatie kun je in een boomhut óf een vierkamerchalet slapen. Op dit vakantiepark zijn talloze activiteiten die je kunt doen zoals klimmen in een uitdagend klimbos, van een waanzinnige tokkelbaan af gaan, paardrijden op een manege en er is een fantasiebos met dierenpark met als thema de ecologische voetafdruk. 

Je sluit de reis af in de achtertuin van de Zonnekoning: in het bos van Versailles. Met de metro sta je in een wip bij de Eiffeltoren! Oh en vergeet je paardrij-outfit niet voor op 'Défiplanet' !

Je verblijft in...
Je verblijft in verschillende accommodaties op twee campings en een vakantiepark. Je begint tussen de kastelen van de Loire, in een driekamerchalet op de groene camping Huttopia Les Châteaux. Op fietsafstand van onder andere het kasteel van Chambord. 

Dan vakantiepark 'Défiplanet', hier logeer je in een volledig ingerichte houten boomhut of een vierkamerchalet. 

Daarna naar koninklijk Versailles, waar je logeert in een chalet op Camping Huttopia Versailles. Alle parken hebben een zwembad.

Je verblijft in bovengenoemde accommodaties op basis van logies.

Bijzondere ervaringen
• ga de boom in! Overnacht in een fantastische boomhut
• op de (huur)fiets naar de kastelen van de Loire
• logeer 3x in het groen, zelfs in hartje wereldstad! 
• in de auto de Kuifje-strips lezen en dan kasteel Molensloot (Cheverny) bezoeken
• bewonder de fonteinenshow in de paleistuin van Versailles 
• een dagje naar de 'toekomst', in Futuroscope
• sluit je reis af op de Eiffeltoren!

Reisduren
Bij de 11-daagse rondreis verblijf je drie nachten op Camping Huttopia Les Châteaux in Bracieux, vier nachten in Vakantiepark Défiplanet in Dienné en tot slot drie nachten op Camping Huttopia Versailles in Versailles. 

Bij de 12-daagse rondreis verblijf je vier nachten op Camping Huttopia Les Châteaux in Bracieux, drie nachten in Vakantiepark Défiplanet in Dienné en tot slot vier nachten op Camping Huttopia Versailles in Versailles. 

Hoogtepunten

Chambord
Tel alle zevenhonderd salamanders in dit enorme kasteel

Loire
Slingerend fietsplezier samen met het hele gezin!

Poitiers
Reis door de eeuwen heen in deze historische stad

Avontuur
Van slapen in een boomhut tot klimmen tussen de bomen

Parijs
De Eiffeltoren, met de metro, de Arc de Triomphe: een grote belevenis

Cheverny
Het kasteel wat elke Kuifje-lezer op z'n duimpje kent