Veelgestelde vragen over extra beveiligingsstap

bij het ANWB Inlogaccount

Heb je problemen met inloggen voor het onderdeel Verzekeren of heb je een vraag? Bekijk hieronder de veelgestelde vragen.      

Onderdelen van de Mijn ANWB omgeving die gevoelige gegevens bevatten en de gegevens van je inlogaccount zelf, zijn alleen te bereiken als je inlogt met een extra beveiligingsstap, ook wel 2-factorauthenticatie. Daarvoor sturen we een verificatiecode naar het e-mailadres dat gekoppeld is aan je inlogaccount. Met deze extra stap maken we het lastiger voor derden om bij jouw persoonlijke gegevens te kunnen komen. Het vermindert de kans op fraude, gegevensverlies of identiteitsdiefstal.  
Handige tips voor cybercriminaliteit 

Om je verzekeringsinformatie bij ANWB in te kunnen inzien, moet je altijd met een extra beveiligingsstap inloggen. De verzekeringsinformatie in Mijn ANWB bevat gevoelige gegevens die om extra beveiliging vragen. Het is niet mogelijk om de extra beveiligingsstap uit te zetten. 
Log je vaker in vanaf hetzelfde apparaat? Vink dit dan aan op het scherm waar je je verificatiecode invoert. De komende 30 dagen hoef je de verificatiecode dan niet te gebruiken bij het inloggen vanaf dat apparaat.
 

Als je de mail met verificatiecode niet kunt vinden, controleer dan je spam-map of vraag een nieuwe code aan. In principe ontvang je de mail binnen enkele seconden nadat je deze hebt aangevraagd.

Heb je (sinds kort) een ander e-mailadres, vraag dan een wijzigingscode voor je e-mailadres aan. Deze wordt voor de veiligheid per post naar je huisadres gestuurd.