Een dagje uit in Overijssel

Landleven, water en cultuur: Overijssel is er rijk aan. Ontdek de leukste uitjes in deze bruisende provincie. Voor jong en oud is er namelijk genoeg te doen! Zo kun je er avonturenparken bezoeken, maar ook mooie bezienswaardigheden. Oost west? Oost best!

Hieronder vind je een overzicht met verschillende uitjes in Overijssel. Veel van deze uitjes zijn met voordeel te bestellen bij het Land van ANWB. Wat ga jij doen in Overijssel?

Nederlands Ijsbeeldenfestival

Het Nederlands Ijsbeeldenfestival pakt dit jaar mooier en grootser uit met het thema 'Wereldberoemde Verhalen'. De beste ijskunstenaars uit de hele wereld gingen samen aan de slag met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw en maakten ijs- en sneeuw-sculpturen tot wel 6 meter hoog. Bewonder Romeo en Julia, de Drie musketiers, Robin Hood, Animal Farm, Alice in Wonderland, Harry Potter en nog veel meer verhalen die tot leven komen in het ijs.

Bezoek Nederlands Ijsbeeldenfestival

Attractiepark Slagharen

Stap in de wereld van cowboys en indianen! In meer dan dertig spannende attracties en shows beleeft je een onvergetelijk Wild West-avontuur. Ontdek de spectaculaire Gold Rush: de eerste achtbaan in Nederland waarmee je in drie lanceringen van 0 naar 95 km per uur vliegt! Datzelfde gevoel van opwinding hadden de pioniers ook toen ze rond 1800 het Wilde Westen ontdekten.

Ga naar Attractiepark Slagharen  

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is een echt familiepark waar veel te beleven is.Met twee spetterende wildwaterbanen, drie spectaculaire achtbanen, een zweefmolen, een lasergame, diverse shows en Dreumesland voor kleine avonturiers is er voor ieder wat wils.

Bezoek Avonturenpark Hellendoorn

Memory Museum

In het Memory Museum beleef je stap voor stap de Tweede Wereldoorlog. Vanaf de opkomst van het nationaalsocialisme in Duitsland tot en met de bevrijding van Nederland. Als bezoeker ervaar je met je zintuigen het verschil tussen oorlog en vrede.

Bezoek Memory Museum