Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Caravantest: 3 caravans met stapelbed

Instapmodellen voor gezinnen

Kinderen en kamperen: een gouden combinatie. Gaat de caravan mee en willen ze nog niet alleen in een tentje slapen, dan heb je wel een caravan nodig met voldoende slaapruimte. In deze ANWB-caravantest vergelijken we drie instapmodellen met een speciale gezinsindeling. Aan bod komen de Dethleffs C’Joy 480 QLK, de LMC Sassino 470 K en de Weinsberg CaraCito 470 QDK. Welke caravan is als beste getest?

Testwinnaar Beste gezinscaravan met stapelbed 

De winnaar van de test Beste gezinscaravan met stapelbed is de Weinsberg CaraCito 470 QDK. Deze caravan heeft de beste rapportcijfers. De caravan heeft geen gasaansluiting, dus koken en verwarmen gaan elektrisch. De bouwwijze is traditioneel en ondanks dat dit model geen polyester dak heeft, zoals de Dethleffs en de LMC, geven het langere bed en de standaardairconditioning de doorslag. 

De mening van de ANWB Expert

‘Naast gezinnen zie je dat ook opa en oma vaak voor een caravan met een stapelbed kiezen. Buiten het seizoen lekker met zijn tweetjes op stap en in de vakanties de kleinkinderen meenemen. Voor hen zal de LMC Sassino hoog scoren vanwege de ingetogen uitstraling van het interieur en de vochtbestendige bodem. Maar qua totaalscore is de Weinsberg CaraCito 470 QDK de winnaar. De standaardairconditioning en het langere bed zijn doorslaggevend. Ook de veel lagere standaardkogeldruk dan de andere twee is van belang, omdat je de enorme bagageruimte onder het bed beter kunt benutten. De gasloze Weinsberg moet nog wel op zoek naar elektrische apparaten met een lager stroomverbruik, want die vragen samen wel veel van de stroompaal op de camping,’ aldus  ANWB Expert Mickel van Erp.

Heb je een vraag over een kampeermiddel? De ANWB experts kunnen je helpen.

Resultaten per gezinscaravan

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop alles voor je autovakantie 

Van elektrische koelbox tot handige dakkoffer. Shop hier alles voor de roadtrip naar je vakantiebestemming.

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.