Naar artikel

Caravantest: 3 caravans met stapelbed

Instapmodellen voor gezinnen

Kinderen en kamperen: een gouden combinatie. Gaat de caravan mee en willen ze nog niet alleen in een tentje slapen, dan heb je wel een caravan nodig met voldoende slaapruimte. In deze ANWB-caravantest vergelijken we drie instapmodellen met een speciale gezinsindeling. Aan bod komen de Dethleffs C’Joy 480 QLK, de LMC Sassino 470 K en de Weinsberg CaraCito 470 QDK. Welke caravan is als beste getest?

Testwinnaar Beste gezinscaravan met stapelbed 

De winnaar van de test Beste gezinscaravan met stapelbed is de Weinsberg CaraCito 470 QDK. Deze caravan heeft de beste rapportcijfers. De caravan heeft geen gasaansluiting, dus koken en verwarmen gaan elektrisch. De bouwwijze is traditioneel en ondanks dat dit model geen polyester dak heeft, zoals de Dethleffs en de LMC, geven het langere bed en de standaardairconditioning de doorslag. 

De mening van de ANWB Expert

‘Naast gezinnen zie je dat ook opa en oma vaak voor een caravan met een stapelbed kiezen. Buiten het seizoen lekker met zijn tweetjes op stap en in de vakanties de kleinkinderen meenemen. Voor hen zal de LMC Sassino hoog scoren vanwege de ingetogen uitstraling van het interieur en de vochtbestendige bodem. Maar qua totaalscore is de Weinsberg CaraCito 470 QDK de winnaar. De standaardairconditioning en het langere bed zijn doorslaggevend. Ook de veel lagere standaardkogeldruk dan de andere twee is van belang, omdat je de enorme bagageruimte onder het bed beter kunt benutten. De gasloze Weinsberg moet nog wel op zoek naar elektrische apparaten met een lager stroomverbruik, want die vragen samen wel veel van de stroompaal op de camping,’ aldus  ANWB Expert Mickel van Erp.

Heb je een vraag over een kampeermiddel? De ANWB experts kunnen je helpen.

Resultaten per gezinscaravan

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Creditcard: handig op vakantie 

Reizen met een creditcard is zo gek nog niet, en soms zelfs noodzakelijk. 8x waarom een creditcard handig is op vakantie.