Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Campings aan de Costa Brava

De Costa Brava is een populair gebied om te kamperen. Je vindt er uitstekende campings.

Bekijk campings 

Kamperen aan de Costa Brava

Naast Mallorca is de Costa Brava het vakantiegebied met de grootste overnachtingscapaciteit in heel Spanje. Zo zijn er ongeveer 200.000 vakantiewoningen en vakantiehuisjes, circa 800 hotels en zo’n 110 campings. Het belangrijkste kenmerk is – zoals de naam ’woeste kust’ al aangeeft – het ruige, met kloven doorsneden rotslandschap.

Er bestaat een wereld van verschil tussen toeristische trekpleisters als Lloret de Mar en Pals, waar golfers van de landelijke rust genieten. Maar daarin schuilt juist het geheim van het succes van de Costa Brava: voor elke doelgroep is er wel een geschikte plek te vinden. Of je nu wilt overnachten in een comfortabel hotel, een vakantiehuis of op een camping, je vindt de ideale vakantie bij de ANWB. 

Tips voor je vakantie aan de Costa Brava

Highlights Costa Brava 

Bekijk de mooiste bezienswaardigheden.

Natuur Costa Brava 

Tussen de rotskusten liggen ook brede zandstranden, een vlak en verstild drassig gebied en allerlei parken.

Andere leden bekeken ook

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Ook in het buitenland is de beste pechhulp altijd dichtbij. Met Nederlandstalige hulp van de ANWB Alarmcentrale.

ANWB Caravanverzekering 

Compleet verzekerd met standaard laag eigen risico en 5% korting voor leden.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

Shop nu
Shop alles voor op de camping 

Van handige koeltas tot comfortabele campingstoel. Shop hier alles voor je kampeervakantie!

Soorten campings Costa Brava

De Costa Brava is een populair gebied om te kamperen, met voor een deel uitstekend toegeruste campings, vooral in de streek van Sant Pere Pescador en Pals. Ook verder landinwaarts liggen er mooie campings in de Pyreneeën, in de nabijheid van een natuurpark of een kleine rivier. De prijzen kunnen sterk variëren naargelang het seizoen en de voorzieningen. Voor vakantiegangers die zonder tent of caravan reizen, zijn er op veel campings bungalows te huur.

Beste reistijd

De meeste campings zijn geopend in de periode van april tot oktober. Aan de Costa Brava heerst een aangenaam klimaat met warme zomers, matig regenachtige overgangsseizoenen en zachte winters. Zo kent juli een gemiddelde temperatuur van rond 28 °C, en januari altijd nog 12,7 °C. In het voorjaar kan het weer zeer wisselvallig zijn, zodat het strandseizoen – vooral in het noorden – pas in mei of juni begint en afloopt in oktober. Kenmerkend voor de kuststreek is de tramuntana, een sterke noordenwind die voor zowel koude lucht als heldere zonneschijn zorgt. De aangenaamste perioden zijn mei-juni en september-oktober, wanneer er een gematigde temperatuur heerst. In de wintermaanden doen de kustplaatsen leeg aan. Erg druk is het juist in de periode juli-augustus, wanneer de meeste toeristen uit het buitenland hier komen. Met het stijgen van de temperatuur gaan ook de prijzen omhoog.

Route naar de Costa Brava

Houd rekening met een reistijd vaneen tot twee dagen. Onderweg kom je veel tolwegen tegen voor de autowegen in Frankrijk en Spanje (die overigens wel gemakkelijk te betalen is met een creditcard). De kustplaatsen liggen allemaal ongeveer 30 km van de snelweg A7. Als je geen zin hebt in een lange autorit, maar wel je auto bij de hand wilt hebben, kun je vanaf Düsseldorf in Duitsland met de autoslaaptrein naar Zuid-Frankrijk reizen (Düsseldorf-Narbonne).