Campings aan de Costa Brava

Campings aan de Costa Brava

De Costa Brava is een populair gebied om te kamperen. Je vindt er uitstekende campings.

Bekijk de campings

Kamperen Costa Brava

ANWB samen met Visit Palafrugell

Naast Mallorca is de Costa Brava het vakantiegebied met de grootste overnachtingscapaciteit in heel Spanje. Zo zijn er ongeveer 200.000 vakantiewoningen en vakantiehuisjes, circa 800 hotels en zo’n 110 campings.

Palafrugell, de parel van de Costa Brava

Gelegen op slechts 60 km van de Franse grens en 100 km van Barcelona, ​​Palafrugell en de stranden van Calella, Llafranc en Tamariu is een van de meest begeerde bestemmingen aan de Costa Brava. Voor zijn landschappen, waar rotsen en bossen langzaam in het water van de baaien overgaan. Voor zijn paden, ideaal om te fietsen of te wandelen tussen de verschillenden stranden. Voor zijn gastronomie, met lokale producten van hoge kwaliteit en variëteit. Voor zijn cultuur, met musea en culturele centra, een spectaculaire botanische tuin, een archeologische site met uitzicht op de zee ... Voor zijn geschiedenis, met een verleden gewijd aan de kurkindustrie die nog steeds bestaat en een dorp gewijd aan de visserij. Voor zijn muziek, met de habaneras, het traditionele lied van de vissers, en meerdere festivals het hele jaar door. En, natuurlijk, voor zijn mensen en de mediterrane levenstijl.

Soorten campings Costa Brava

De Costa Brava is een populair gebied om te kamperen, met voor een deel uitstekend toegeruste campings, vooral in de streek van Sant Pere Pescador en Pals. Ook verder landinwaarts liggen er mooie campings in de Pyreneeën, in de nabijheid van een natuurpark of een kleine rivier. De prijzen kunnen sterk variëren naargelang het seizoen en de voorzieningen. Voor vakantiegangers die zonder tent of caravan reizen, zijn er op veel campings bungalows te huur.

Beste reistijd

De meeste campings zijn geopend in de periode van april tot oktober. Aan de Costa Brava heerst een aangenaam klimaat met warme zomers, matig regenachtige overgangsseizoenen en zachte winters. Zo kent juli een gemiddelde temperatuur van rond 28 °C, en januari altijd nog 12,7 °C. In het voorjaar kan het weer zeer wisselvallig zijn, zodat het strandseizoen – vooral in het noorden – pas in mei of juni begint en afloopt in oktober. Kenmerkend voor de kuststreek is de tramuntana, een sterke noordenwind die voor zowel koude lucht als heldere zonneschijn zorgt. De aangenaamste perioden zijn mei-juni en september-oktober, wanneer er een gematigde temperatuur heerst. In de wintermaanden doen de kustplaatsen leeg aan. Erg druk is het juist in de periode juli-augustus, wanneer de meeste toeristen uit het buitenland hier komen. Met het stijgen van de temperatuur gaan ook de prijzen omhoog.

Route naar de Costa Brava

Houd rekening met een reistijd vaneen tot twee dagen. Onderweg kom je veel tolwegen tegen voor de autowegen in Frankrijk en Spanje (die overigens wel gemakkelijk te betalen is met een creditcard). De kustplaatsen liggen allemaal ongeveer 30 km van de snelweg A7. Als je geen zin hebt in een lange autorit, maar wel je auto bij de hand wilt hebben, kun je vanaf Düsseldorf in Duitsland met de autoslaaptrein naar Zuid-Frankrijk reizen (Düsseldorf-Narbonne).

Top campings aan de Costa Brava

Camping Tamariu

Camping Tamariu

Tamariu, Spanje
Camping Kim's

Camping Kim's

Llafranc, Spanje
Camping La Siësta

Camping La Siësta

Caella, Spanje
Camping Moby Dick

Camping Moby Dick

Caella, Spanje
Highlights Costa Brava

Highlights Costa Brava

Bekijk de mooiste bezienswaardigheden.

Natuur Costa Brava

Natuur Costa Brava

Tussen de rotskusten liggen ook brede zandstranden, een vlak en verstild drassig gebied en allerlei parken.

Tips voor je vakantie aan de Costa Brava