We hebben de winnaars!

ANWB Camping van het Jaar 2021

Het is elk jaar weer spannend in campingland. Wie gaat er met de Award ‘ANWB Camping van het Jaar’ vandoor? Tijdens het grootschalige online evenement 'Camp to the Future' zijn de winnaars bekend gemaakt. Dit zijn de campings die in de prijzen zijn gevallen.

Juist in deze bijzondere tijd, is het winnen van een prijs voor de genomineerde campings een extra opsteker. Zo’n 25.000 stemmen hebben we verwerkt. Dit zijn ze dan, de winnaars van de titel ANWB Camping van het Jaar 2021.

Winnaars in de (nieuwe) categorie De beste kleine camping

In Nederland: Camping De Nesse, Limmen

Over de grens: Camping44, Loro Piceno, Italië 

Winnaars in de categorie De fijnste gezinscamping

In Nederland: Camping de Paal, Bergeijk 

Over de grens: Camping Emporda, L'Estartit, Spanje 

Winnaars in de categorie De meest gewaardeerde huuraccommodatie

In Nederland: Vakantiepark Het Lierderholt, Beekbergen

Over de grens: Camp Kyllburg, Kyllburg, Duitsland

Winnaars in de categorie De mooiste charmecamping

In Nederland: Camping De Helfterkamp, Vaassen

Over de grens: Camping Ranocchio, Piano Porlezza, Italië

Zo gaat de verkiezing

De campings, in vier categorieën, zijn beoordeeld op negen aspecten. Door de weging van de aspecten wint niet automatisch de camping met de meeste stemmen maar juist de camping die hoog scoort op een bepaald onderdeel.

Voor de nieuwe categorie de beste kleine camping vonden kiezers met name de ligging en de prijs-kwaliteitverhouding de belangrijkste aspecten.

Bij het vaststellen van de fijnste gezinscamping speelde primair het aspect zwemmen een extra grote rol, gevolgd door sanitair en de prijs-kwaliteitverhouding. Voor de meest gewaardeerde huuraccommodatie waren de prijs-kwaliteitverhouding, de faciliteiten, hygiëne en de ligging van de huuraccommodatie. En voor de mooiste charmecamping speelde de sfeer de grootste rol bij het maken van de keuze. Daarna volgden prijs-kwaliteitverhouding en rust/natuur. 

Publieksverkiezing

Al sinds 1987 houdt ANWB de verkiezing Camping van het Jaar. Ooit werden campings deels door een publieksjury en een jury van professionals uit het kampeervak beoordeeld. Inmiddels is deze Award een publieksverkiezing: de campings zijn voor 100% beoordeeld door de Nederlandse campinggast.

Tijdens de afgelopen zomervakantie – in de periode van coronaluwte, brachten bijna 25.000 campinggasten hun stem uit en kozen hun favoriete camping. Zowel kampeerders die met eigen kampeermiddel op vakantie gaan, als de campingliefhebbers die in huuraccommodaties verblijven, deelden hun enthousiasme voor de camping van hun keuze.

Komende zomer gaan we, samen met de kampeerders, weer voor deze mooie Awards voor de Camping van het Jaar. Ze zijn de kroon op het werk van de campingeigenaren en hun teams en een uitgelezen kans voor campingliefhebbers om hun favoriete camping in het zonnetje te zetten.

Vanaf juni kun je je favoriete camping weer nomineren. Houd onze nieuwsbrief in de gaten.