Kamperen in de meivakantie

De meivakantie is de perfecte vakantie om de start van het kampeerseizoen in te luiden. Dat kan in Nederland, maar ook in het buitenland. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan Frankrijk? Wij hebben een lijst gemaakt van campings in Nederland en Frankrijk die je eenvoudig kunt boeken via anwbcamping.nl.

1. Recreatiepark De Achterste Hoef

De camping beschikt over ruime staanplaatsen liggend aan straatjes of op gevarieerde, door bomen en struiken omzoomde velden en zijn voorzien van speeltoestellen. Dagelijks rijdt er een treintje over het terrein. De camping biedt golf clinics en golfwedstrijden. In de omgeving zijn fiets- en wandelroutes. Langs het meer is een breed zandstrand en een ligweide. Langs de waterglijbaan plons je in een afgezet gedeelte van het meer.

Bekijk de camping

2. Camping De Rammelbeek

Het langwerpige terrein wordt begrensd door twee riviertjes. Een toegangsweg deelt een gedeelte van het terrein in twee helften. De toeristische plaatsen zijn grotendeels gescheiden van de vaste plaatsen. Er zijn open velden, maar ook beschutte plaatsen. Op de camping bevindt zich een visvijver en een recreatievijver waarin gezwommen kan worden. Ook is er een skatebaan en een trimparcours. Aan de recreatieplas grenst een zandstrand met daarbij speeltoestellen en sanitair.

Bekijk de camping

3. Vakantiepark Leukermeer

De camping grenst aan het Leukermeer. De door heggen afgebakende staanplaatsen bevinden zich op kleine velden aan weerszijden van een pad. Er is een restaurant en een disco. Kano’s, waterfietsen, motorboten en skelters zijn te huur. Alleenreizende jongeren worden niet toegelaten. Er zijn twee zandstranden met speeltoestellen, een ligweide, een jachthaven, een waterskischool en een aquapark in het hoogseizoen. Honden zijn op het strand niet toegestaan.

Bekijk de camping

4. 't Haasje recreatiepark

Het recreatiepark bevindt zich in een bosrijke omgeving. De kampeervelden zijn gedeeltelijk omringd met lage beplanting. Iedere kampeerplek is ca. 100 m². Er zijn verharde camperplaatsen. Er is een binnenspeeltuin met thema boerderij. In de bar/kantine worden regelmatig activiteiten georganiseerd zoals dans- en amusementsavonden en kaart-, biljart- en bingoavonden.

Bekijk de camping

5. RCN Vakantiepark Domaine de la Noguière

De camping is onderdeel van een groot complex met huuraccommodaties. Het terrein is licht geaccidenteerd, deels terrasvormig aangelegd. Er is weinig beschutting. De vaste plaatsen liggen apart. Er is een vismeertje waarin vrij gevist kan worden op karper, en een recreatiebos met een trimparcours. Vanaf 12 jaar zijn begeleide canyoningtochten mogelijk in de kloof van de Gorges du Verdon. Er worden dans- en muziekavonden georganiseerd en in de zomer zijn er vakantiekerkdiensten.

Bekijk de camping

6. RCN Vakantiepark Le Moulin de la Pique

Op deze familiecamping liggen de staanplaatsen op een landgoed rond historische gebouwen. Het terrein kent een gevarieerde begroeiing en heeft een visvijver. Het riviertje de Nauze loopt over het terrein. Rondom de diverse zwembaden en baden met glijbanen staan ligstoelen. Aangrenzend is een bar met terras. De diepte van het kleuterbad is 50 cm. Er is een trapveldje en over het gehele terrein zijn speeltoestellen. Er is een oplaadpunt voor elektrische auto's.

Bekijk de camping

 

Misschien vind je dit ook interessant

Campings met grote staanplaatsen
Campings aan zee
Campings met zwemparadijzen

Andere leden bekeken ook