Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kamperen in de Belgische Ardennen

Sprookjesachtige bossen, kastelen en historische steden vol terrasjes.

Bekijk campings 

Kamperen in de Belgische Ardennen

Dichtbij Nederland en toch zo anders: de Belgische Ardennen. Je vindt hier kleine, knusse kampeerterreintjes, ideaal voor rustzoekers, maar ook campings met ‘alles-erop-en-eraan’.

Wandel, fiets, smul & bewonder

De Ardennen zijn een waar wandelparadijs, met korte en lange, meerdaagse routes. Via fraaie vergezichten, langs kloeke kastelen en door sprookjesachtige bossen. Waar het ook fijn fietsen is, op e-bike, racefiets of mountainbike, en zowel over kuitenbijters van naam als over oud-spoorlijnen: vrijwel vlak en voorzien van een laagje glad asfalt. En bestel hierna dan een Belgisch biertje of een tongstrelend gerecht in een van de toprestaurantjes of op een terrasje in een van de historische steden, in Bouillon bijvoorbeeld, of in Dinant, Durbuy, Bastogne en Spa.

Kamperen in de natuur

Enkele grote campings in de Belgische Ardennen hebben de ANWB-topscore! Want ja, wat zijn ze welgelegen en wat zijn de faciliteiten daar goed verzorgd. Denk aan een groot zwembad, glijbanen, restaurants, supermarkt, sport- en spel enzovoort.  Deze campings weten wat hun gasten wensen, kamperen kan er met caravan, tent, camper of in een gehuurde accommodatie. Op kleine, charmecampings staat optimaal genieten van rust en natuur bovenaan. En ook persoonlijke aandacht staat hoog in het vaandel. Een ding weet je zeker: alle campings zijn in of heel dichtbij de mooie Belgische natuur.

Beste reistijd

De beste reistijd hangt af van wat je wilt doen. Kom je voor de watersport, dan is het voorjaar beter vanwege de waterstand in de rivieren. Kamperen kan vanaf het voorjaar, al kan er dan, net als in het najaar,  natuurlijk altijd  wel eens een bui vallen. Het klimaat in het zuiden van de Ardennen is net even iets droger en zonniger. Maar wie trekt zich iets aan van een buitje? Stel je er op in, er is genoeg te doen. Per jaar is de regio goed voor maar liefst 1.500 zonne-uren. In de zomer is de gemiddelde temperatuur rond de 20°C. Ideaal voor de buitenmens!

Route naar de Belgische Ardennen

Vanuit Amsterdam of Utrecht is de route Eindhoven, Maastricht, Luik aan te bevelen. Vanuit Groningen ga je via Arnhem, Nijmegen, Venlo, Luik.

Raadpleeg de ANWB Routeplanner waar je campings op je route kunt vinden.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Ook in het buitenland is de beste pechhulp altijd dichtbij. Met Nederlandstalige hulp van de ANWB Alarmcentrale.

ANWB Caravanverzekering 

Compleet verzekerd met standaard laag eigen risico en 5% korting voor leden.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

Shop nu
Shop alles voor op de camping 

Van handige koeltas tot comfortabele campingstoel. Shop hier alles voor je kampeervakantie!