Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Landtongroute

Nederland, Zuid-Holland, Rozenburg
 • 28
 •  
  96
 •  
  55
 •  
  98
 •  
  99
 •  
  28

De tien kilometer lange en slechts 200 meter brede landtong biedt een ongeëvenaarde cocktail van ervaringen. Aan weerskanten varen joekels van schepen over de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. Aan de havens achter het kanaal staan indrukwekkende installaties voor de opslag en verwerking van olie. Voor de fietser vermengen zich geuren van bloemen en bitumen, het geluid van metaal en meeuwen en beelden van kranen en natuur.

NB: volg de aanvullende routebeschrijving! Een groot deel van deze route kan niet over knooppunten worden gereden.

Werkzaamheden Blankenburgtunnel
Zie opmerking in de routebeschrijving. Kijk voor de actuele situatie op de website van Rijkswaterstaat: www.blankenburgverbinding.nl.

De leukste fietsarrangementen 

Heb je zin om een weekend erop uit te trekken met de fiets? We brengen de mooiste fietsroutes en de fijnste hotels bij elkaar.

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Gastvrij Punten in Nederland 

ANWB Gastvrij Plus punten zijn locaties die er alles aan doen om het jou als fietser naar de zin te maken. Je kunt er prima even uitpuffen onder het genot van iets lekkers, voordat je je tocht vervolgt.

Shop nu
Fietsnavigatie 

Ontdek onze gebruiksvriendelijke fietsnavigatieystemen en maak nog meer fietstochten!