Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vergelijk e-bike met auto en OV in vernieuwde ANWB Routeplanner

22 mei 2020

Benieuwd hoe jouw vertrouwde auto- of OV-route eruit ziet als je overstapt op een elektrische fiets? In de vernieuwde ANWB Routeplanner kun je naast de gewone tweewieler ook kiezen voor de e-bike. Zo zie je snel hoe je het beste kunt fietsen en hoe lang je er over doet.

Door de huidige ontwikkelingen zijn we niet alleen minder, maar ook anders gaan reizen. Ook nu er door versoepelingen steeds meer kan en mag, ligt de focus sterker dan voorheen op individuele vervoersmiddelen. De capaciteit van het openbaar vervoer is veel lager, maar lang niet iedereen kan of wil overstappen in de auto. Een elektrische fiets kan uitkomst bieden.

Maar hoe lang ben je eigenlijk onderweg naar werk of school en hoe verhoudt zich dat tot de auto of het OV? En hoe kan ik dan het beste fietsen? Op die vragen geeft de vernieuwde ANWB Routeplanner een antwoord. Daarmee plan je eenvoudig een route van A naar B, waarbij je kunt kiezen voor auto, OV, lopen, fiets en nu dus ook de elektrische fiets. Je ziet dan snel hoe lang je onderweg bent en je krijgt een (eenvoudig te printen) routebeschrijving. 

Met een druk op de knop kies je voor een ander vervoersmiddel en daarmee is een vergelijk eenvoudig gemaakt. Misschien ben je wel veel sneller op je plaats van bestemming met een elektrische fiets dan je dacht of ligt er pal naast je dagelijkse autoroute een schitterend fietspad waar je helemaal geen weet van had. 

Je maakt gebruik van de nieuwe e-bike-optie door in de ANWB Routeplanner bij fiets opties de elektrische fiets aan te vinken. Vanwege de trapondersteuning houdt de routeplanner dan onder andere rekening met een hogere gemiddelde snelheid. Je hebt niet alleen keus uit de kortste of de snelste route, maar je kunt ook voor de route met het minste oponthoud kiezen.

Shop nu
Tweede slot nodig? 

Wees fietsdieven te slim af en zet je fiets goed vast met een kettingslot!

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Shop nu
Veilig op de fiets 

Van fietsspiegels, reflectie en verlichting tot fietssloten en tassen.

E-bike vergelijker 

Vergelijk e-bikes en vind met handige zoekcriteria de elektrische fiets die bij jou past.