Mag ik na 21-01-2021 nog tanken in België

Vraag gesteld door L. de Schepper op 21 januari 2021

Ik wil graag eens weten of ik na 21-01-2021 nog wel mag tanken in België . i.v.m. de coronaregels .

Antwoord van Chaim

ANWB Expert

U wilt graag weten of het na 21-1-2021 nog mogelijk is om naar België te reizen om te tanken.

Nederlands advies
Het Nederlandse kabinet adviseert zeer dringend om NIET naar het buitenland en ook niet naar de buurlanden te reizen, tenzij strikt noodzakelijk. Tanken in België is niet strikt noodzakelijk, omdat het ook mogelijk is om in Nederland te tanken.

Kort verblijf in België
Bij een verblijf in België korter dan 48 uur, bent u niet verplicht om een negatieve PCR-test te tonen bij aankomst in België. Ook hoeft het Passenger Locator Form niet ingevuld te worden bij een kort verblijf, als u met de auto reist.

Grens en tankstations open
De grens met België is open en er geldt geen inreisverbod. Ook zijn de tankstations in België geopend.

Conclusie
Het is in de praktijk mogelijk om te tanken in België vanuit Nederland. Bij een kort verblijf in België hoeft u (nog) geen negatieve PCR-test te tonen of te beschikken over een Passenger Locator Form. Tanken is echter geen noodzakelijk reisdoel en u wordt zeer dringend geadviseerd om deze reis niet te maken.

De situatie rondom het coronavirus is er veranderlijk. Volg in ieder geval te allen tijde de Nederlandse maatregelen tegen verspreiding van het corona virus op. Als de lokale maatregelen strenger zijn dan de Nederlandse dient u deze strengere maatregelen op te volgen.

Graag verwijs ik u naar de website van de Rijksoverheid voor het reisadvies voor België. Ook verwijs ik u graag naar onze reiswijzer voor actuele informatie over de lokale coronaregels.