Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Start-stop error en EPC

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 23 januari 2024

na het wegrijden bij huis ging plotseling het epc lampje branden. ik heb de auto uitgezet en daarna opnieuw gestart. toen kreeg ik een melding dat er een start en stop error  was. het epc lampje ging uit. op de plaats van besteming heb ik de auto uit gezet. toen ik later op de dag de auto weer startte kwam de melding van start en stop weer in beeld.
wat kan dit betekenen, kan ik hier mee rijden

Merk: VW
Type: golf tsi
Bouwjaar: 2011
Brandstof: benzine

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt wat het EPC-lampje betekent bij uw Volkswagen.

Het EPC-lampje staat voor Electronic Powertrain Control. Zodra de computer, die de werking van de motor regelt, een storing in de aandrijving (Powertrain) ontdekt, stuurt deze het EPC-lampje aan. Gebeurt dit, ga dan zo snel mogelijk met je auto langs de dealer om het een en ander te laten controleren.

In veel gevallen wordt bij een storing als deze ook het start-stop systeem uitgeschakeld, de auto gaat dan alleen nog maar uit door middel van handmatige bediening. Dit is gedaan om te voorkomen dat er een gevaarlijke situatie ontstaat als de auto niet snel wil aanslaan bij een stoplicht bijvoorbeeld. Het advies is dus om spoedig een afspraak te maken bij de garage zodat er een controle plaats kan vinden om de oorzaak van deze storing te laten verhelpen.

Veel meer aanvullende informatie over het EPC-lampje kunt u lezen op onze pagina over dit onderwerp.