Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

LPG tanken in Belgie

Vraag gesteld door Theo_66 op 1 augustus 2017

Sinds een tijdje schijnen er in Belgie langs de snelweg nieuwe LPG vulaansluitingen te zijn. In ieder geval werkt mijn oude verloop nippel niet meer. Je krijgt het vulpistool er nauwelijks een halve slag opgedraaid en er komt geen druppeltje gas de auto in.
Bij navraag in het tankstation werd me verteld dat de verloopnippels niet meer werken met de nieuwe vulpistolen en dat ze geen alternatief kunnen bieden.
Beetje jammer, nu moest ik doorrijden naar Nederland en daar tanken.
weet iemand of er aangepaste verloopnippels te verkrijgen zijn die wel werken?

Groet,
Theo

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt of er aangepaste vulnippels zijn voor België omdat de nieuwe vulpistolen vaak niet werken.

Dit is de eerste keer dat wij hier iets over horen.

Er is ook op internet niets te vinden dat er in België vulpistolen gebruikt worden voor LPG die niet op de Europa nippel passen.

De LPG gids maakt ook slechts melding van 3 verloopnippels.

Als er meer mensen problemen hebben met gas tanken in Belgié horen wij dat graag.***

Reactie van Theo_66:

Ik had inderdaad ook zelf al het internet afgestruind om uit te vissen of meer mensen dit probleem hadden.
De dame van het tankstation (Texaco Gierle, laatste belgische tankstation tussen Antwerpen en Eindhoven) vertelde me dat de verloopnippels die ze heeft liggen niet meer werken en dat het niet aan mijn verloopnippel ligt, maar aan de nieuwe vulpistolen.***

Reactie van JvKnegsel:

Ik kom met enige regelmaat in België en tank daar dan zo mogelijk de lpg-tank vol. Het prijsverschil met Nederland is de moeite waard. Maar dit heb ik nog nergens ervaren. Wat niet wegneemt dat het echt wel kan bestaan.

In België tankt men via het schroefsysteem, maar als er nu ineens bij enkele autosnelwegstations een ander schroefsysteem is en er bestaan geen verloopnippels, hoe doen de Belgen dat dan zelf? De Belgische auto's op lpg hebben nog allemaal de "oude" aansluiting aan boord. Daar past het nieuwe vulpistool dan ook niet op.

Misschien zit er een fabricagefout in het vulpistool daar in Gierle?

Je zou, afhankelijk van het tijdstip, Gierle voorbij kunnen rijden en even naar Arendonk kunnen gaan om er nog voordat je in Nederland bent, even lpg te tanken (in Turnhout is bij mijn weten geen lpg-tankstation). Dat is ook nog eens goedkoper dan langs de autostrada, waar je meestal de hoofdprijs betaalt.