Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De leukste pretparken in het buitenland

Ben je je alvast aan het voorbereiden op de zomervakantie? Of ga je een weekendje naar het buitenland? Ook in Duitsland, België, Frankrijk en Spanje zijn leuke pretparken. Koop je tickets vooraf met ledenvoordeel.

Plopsa Coo -  België

In het prachtige natuurdecor van de Amblève-vallei in de Belgische Ardennen, aan de voet van de beroemde Watervallen van Coo, liggen meer dan 20 avontuurlijke attracties voor de hele familie op je te wachten.


Plopsa De Panne - België

Kabouter Plop, Samson en Gert, Bumba, Maya de Bij en al hun vriendjes staan te popelen om je welkom te heten in Plopsaland de Panne! De allerkleinsten kunnen zich uitleven in het volledig overdekte Mayaland. Behoefte aan nog meer thrills? Test de spectaculaire Anubis The Ride met zijn topsnelheid van 90 km/u.


Bellewaerde Park - België

In Bellewaerde heb je een hele dag vol plezier met het hele gezin. De attracties in Bellewaerde zijn geschikt voor de allerkleinste maar ook voor de allerstoerste. Daarnaast zijn er meer dan 300 exotische dieren te bewonderen.


Aqualibi - België

Uren glijplezier voor de hele familie ! In Aqualibi kan je zowel glijbanen voor kinderen als glijbanen voor de echte durvers vinden.


Walibi Belgium - België

Walibi Belgium is het pretpark met attracties voor alle leeftijden. Ieder kind kan zich hier volledig uitleven. Liever op zoek naar extreme sensaties of grensverleggende attracties? Die vind je hier zeker weten.


Phantasialand - Duitsland

In de zes themagebieden Fantasy, Berlin, Deep in Africa, China Town, Mexico en Mystery geniet je van meer dan 40 attracties en shows. Met attracties voor het hele gezin, waarbij ook de allerkleinsten genoeg kunnen ontdekken én de spannendste thrillrides voor de waaghalzen onder ons, valt er genoeg te beleven.

 

Comics Station Antwerp - België

Hier komen stripverhalen tot leven! Verdeeld over zes themagebieden staan coole attracties en super leuke activiteiten op je te wachten. Stap in de teletijdmachine met Suske & Wiske, schiet net zo snel als Lucky Luke en bouw een feestje met de Smurfen.

Puy du Fou - Frankrijk

Ervaar grandioze spektakels en avonturen in Puy du Fou. In een schitterend natuurpark van meer dan 55 hectare reis je zowel overdag als 's avonds door de tijd. Ruitersstunts van ridders, degenduels of een luchtballet van roofvogels, elke eeuw belooft weer een nieuw avontuur.


PortAventura Park - Spanje

In PortAventura Park kun je elke dag genieten van wel 40 oogverblindende shows en talloze attracties. Ga op een onvergetelijk wereldavontuur en bezoek exotische plaatsen. In elke zone staan talloze attracties, shows, winkels en thematische restaurants op je te wachten.


Europa-Park - Duitsland

Naast meer dan 100 attracties staat er ook komend jaar iedere dag zo’n 23 uur aan shows op de planken. Nieuw is de show in het Engelse ‘Globe Theatre’ waar we een reis door de Engelse geschiedenis maken.

Europark-Park is door de ANWB-leden verkozen tot Leukste uitje over de grens 2019.


Attractiepark Irrland - Duitsland

Bij dit park draait alles om het boerenleven. Verdwaal in het bamboedoolhof of klim over de hooibergen. Regent het? Geen probleem, want er zijn spel- en attractieschuren en een indoor klimpark.

Attractiepark Irrland is op de tweede plek geëindigd in de verkiezing Leukste uitje over grens 2019.

Ook leuk: