Phishing

Phishing is een vorm van internetfraude. Je ontvangt dan een valse e-mail, die je naar een nagebootste website probeert te lokken. Wij adviseren je om altijd alert te zijn op dit soort verdachte e-mails en deze meteen te verwijderen. Mocht je twijfelen, controleer dan hier of de  e- mail echt is en geen phishing.

De ANWB verstuurt steeds meer digitaal, dus het kan kloppen dat je een digitale factuur of andere digitale correspondentie van ons hebt ontvangen. 

Zo herken je een factuur van de ANWB: 

  • de afzender van de ANWB lidmaatschaps facturen is ANWB correspondentie <correspondentie@anwb.nl>.
  • de aanhef is altijd persoonlijk.
  • de e-mail kan een iDeal-link om te  betalen bevatten. Als je hierop klikt ga je naar het Ingenico betaalscherm. Het kenmerk is je lidmaatschapsnummer en het factuurnummer.
  • andere links kun je bekijken zonder erop te klikken. Ze verwijzen naar docservices.anwb.nl of anwb.nl.
  • de bijlage is een pdf bestand.
  • de ANWB zal nooit per e-mail vragen om inloggegevens.

Je kunt de factuur ook altijd in de persoonlijke en beveiligde omgeving van Mijn ANWB bekijken en betalen. Als je jouw ANWB correspondentie niet digitaal wilt ontvangen, kun je dat ook in Mijn ANWB aangeven.

Creditcard en nepmails

Heb je een creditcard van ANWB, dan kun je ook te maken krijgen met frauduleuze mails die gaan over de creditcard. Heb je een mogelijk frauduleuze mail ontvangen en twijfel je over de echtheid, stuur de mail dan door naar valse-email@icscards.nl.

Meer over phishing en je creditcard