Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De Campings van het Jaar 2020

Op 15 januari vond de uitreiking van de ANWB Camping van het Jaar verkiezing plaats. Ruim 25.000 kampeerders hebben afgelopen zomer hun stem kunnen uitbrengen op een van de 4.300 Erkende campings en 2.300 ANWB Kleine campings.

Winnaars ANWB Camping van het Jaar Verkiezing 2020

15 januari vond op de Vakantiebeurs in Utrecht de uitreiking van de ANWB Camping van het Jaar verkiezing plaats. Afgelopen zomer hebben ruim 25.000 kampeerders hun stem kunnen uitbrengen op een van de 4.300 erkende campings (3 t/m 5 sterren) en 2.300 ANWB kleine campings. Via de website anwb.nl/kamperen, nieuwsbrieven, social media, KCK en Kampioen werden kampeerders gestimuleerd om te stemmen. Met hulp en expertise van onderzoeksbureau Q&A is er gezorgd voor een 100% publieksverkiezing.

De zes winnaars in drie categorieën mochten hun award uit handen van Jaap van der Linden, directeur ANWB Kamperen en Marjon Kaper, directeur ANWB Reizen in ontvangst nemen.  Daarnaast werden 10 Europese campings extra in het zonnetje gezet. Ze doen mee met Camping Key Europe (CKE) en bieden al jaren mooie voordelen voor leden. Lees hier meer over de eerste 10 geselecteerde Certified CKE campsites.

De winnaars van de titel ANWB Camping van het Jaar 2020 zijn:

Winnaars in de categorie De fijnste gezinscamping

Winnaars in de categorie De beste huuraccommodatie

Winnaars in de categorie De mooiste charmecamping

 

De campings, in drie categorieën, zijn beoordeeld op negen aspecten. Door de weging van de aspecten wint niet automatisch de camping met de meeste stemmen maar juist de camping die hoog scoort op een bepaald onderdeel. Voor de fijnste gezinscamping speelden onder andere de prijs-kwaliteitverhouding, de zwemmogelijkheden en het sanitair een extra grote rol. Voor de beste huuraccommodatie was dat de prijs-kwaliteitverhouding, de faciliteiten, hygiëne en de ligging van de huuraccommodatie. En voor de mooiste charmecamping speelden het aspect rust/natuur, sanitair, de sfeer en prijs-kwaliteitverhouding een belangrijke rol. Deze weging vond plaats op basis van de stemmers, die zelf aangaven wat zij extra belangrijk vonden.