Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Sterren

De afgelopen maanden heeft de ANWB weer duizenden campings in Europa geïnspecteerd. Momenteel worden alle inspecties verwerkt. Vanaf december staan de sterren voor 2020 op anwbcamping.nl en in de ANWB campinggidsen.

In december online

Vanaf kerst gaan kampeerders weer zoeken en boeken op anwbcamping.nl, dan willen ze graag de sterren voor het komende jaar weten. Daarom staan de sterren voor 2020 vanaf december op anwbcamping.nl, zodat kampeerders de meest actuele informatie vinden. Kort daarna verschijnen de ANWB campinggidsen 2020 met de nieuwe gegevens.

 

Al eerder weten?

Wilt u uw sterren voor volgend jaar al eerder weten? Dat gaat helaas niet. ANWB Kamperen streeft ernaar om de duizenden inspectierapporten zorgvuldig te verwerken, zodat ze recht doen aan de camping en de kampeerder, want die wil tenslotte kloppende informatie. Daarna voeren we nog diverse controleslagen uit en pas dan zijn de definitieve sterren voor 2020 bekend. Dat is medio december.

 

Een heel kalenderjaar

Sterren uit inspecties tellen voor een heel kalenderjaar. Is uw camping deze zomer niet geïnspecteerd, dan blijven de huidige sterren in 2020 hetzelfde. Sterren zijn er op een schaal van 1 t/m 5 en er zijn ook halve sterren mogelijk. Campings met 3 sterren of meer krijgen het logo ANWB Erkend, campings met 5 sterren zijn ANWB Top camping. Dit zijn campings met alle voorzieningen, gemakken en faciliteiten. De sterren per onderdeel helpen de kampeerder bij die keuze.

 

Eenvoudig of luxe?

Overigens is niet voor elke kampeerder een 5 sterren camping de beste keuze, er zijn ook veel Nederlandse kampeerders die juist kiezen voor een eenvoudige camping zonder toeters en bellen, maar vaak wel met een mooi terrein en goed sanitair. Zo is er voor elke kampeerder de juiste camping.

 

Logo’s voor uw website

Vanaf december zijn ook de 2020 logo’s voor uw website beschikbaar: ANWB Erkende camping, ANWB Top camping, ANWB Kleine camping (max 60 plaatsen) en ANWB Charme camping. U krijgt de logo’s die op uw camping van toepassing zijn in december toegestuurd voor gebruik op uw website of in uw brochure.