Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rijlessen in Emmen

De ANWB lesmethode

Leren autorijden kan soms best spannend zijn en iedereen heeft een eigen manier van leren. Bij de ANWB begrijpen we dat als geen ander en dus kun je bij ons zelf het ritme van de rijlessen bepalen. Volg daarom je rijlessen in Emmen bij de ANWB. Wij zorgen ervoor dat je alle verkeerssituaties leert kennen, denk bijvoorbeeld ook aan complexe situaties in het centrum en de vernieuwingen rondom het Dierenpark.

Je eerste autorijles

We beginnen natuurlijk bij het begin. Je allereerste autorijles is een proefles van 1,5 uur, waarvan je een uur in de auto zit. Je maakt rustig kennis met je rijcoach, die je wat vragen stelt. Je zit voor het eerst achter het stuur en met volledige begeleiding leer je hoe je een auto bestuurt. De meeste mensen vinden dit spannend, maar ook hartstikke leuk. Op basis van jouw rijvaardigheid maakt de rijcoach een inschatting. Je weet dan hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt, voordat je op kunt voor het rijexamen. Wist je dat je al een proefles kunt nemen als je 16,5 bent? Vraag je proefles eenvoudig online aan!

Hoe lang duren de autorijlessen?

Een autorijles duurt standaard 60 minuten. Wil je sneller beter worden in autorijden? Dan adviseren wij altijd te lessen in blokken van 2 uur. Zo heb je net iets meer tijd om verder weg te gaan en complexe wegen in het centrum te leren kennen. Doordat je wat meer tijd achter elkaar in de auto doorbrengt, ontwikkelt jouw rijvaardigheid sneller.

Praktijkhandboek autorijden

Autorijlessen wordt een stuk gemakkelijker en overzichtelijker met het ANWB praktijkhandboek. Met dit handboek leer je meer over het bedienen van een auto en verschillende soorten verkeerssituaties. Lees rustig over alle dingen die je tijdens je autorijles in de praktijk gaat brengen. Zo is het gemakkelijker om daarna zelfverzekerd deel te nemen aan het verkeer. Natuurlijk hebben we ook aandacht voor veiligheid.

ANWB examengarantie

Bij ANWB doen we er alles aan om jou zo snel mogelijk te helpen aan een rijbewijs. Daarom krijg je van ons een op maat gemaakt lesplan. Heb je het aantal geadviseerde lessen gevolgd, maar ben je de eerste keer gezakt? Dan betalen wij je eerste herexamen. Hiermee bespaar je flink! Wel een fijn idee, ook al gaan we er natuurlijk van uit dat dit niet nodig is.

Ervaringen van leerlingen bij de ANWB Rijschool in Emmen:

Janneke, leerling bij ANWB Rijscholen:
"Ik heb in 1x mijn rijbewijs gehaald en ben zeer tevreden over de ANWB rijschool. Mijn rijcoach was ook echt een coach, hij heeft me heel bewust leren autorijden en me ook geleerd me zeker te voelen in het verkeer en hoe te handelen in allerlei onverwachte situaties.’’

Thom:
"Het was heel fijn dat ik op school opgehaald kon worden. Fijne begeleiding en flexibel met de planning.’’