Nieuwsoverzicht

Zoeken

34 nieuwsberichten

 1. Nieuw autobelastingsysteem moet duidelijk zijn en zekerheid bieden

  1 juli 2022

  In 2030 wordt 'betalen naar gebruik' ingevoerd. Een nieuw autobelastingsysteem moet wat de ANWB betreft transparant zijn en autorijden mag niet duurder worden

 2. Deze zomer ‘goedkoop’ tanken op weg naar je bestemming? Dit zijn onze adviezen voor de belangrijkste vakantielanden om zoveel te besparen op weg naar je bestemming - ANWB

  30 juni 2022

  Van goedkoop tanken is nergens sprake meer, maar je wil natuurlijk wel zo goedkoop mogelijk tanken. Zeker op weg naar je vakantiebestemming. Dit zijn onze adviezen voor de belangrijkste vakantielanden om onderweg zoveel mogelijk te besparen.

 3. Dubbeltest vernieuwde Hyundai Kona electric vs. MG ZS EV

  24 juni 2022

  De Hyundai Kona electric en MG ZS EV vinden ook onder particulieren gretig aftrek. Beide crossovers werden recent opgefrist: welke EV knapte daar het meeste van op?

 4. EV-challenge: met en zonder vouwwagen naar Frankrijk

  16 juni 2022

  Onze autoredactie reed met twee identieke elektrische auto’s naar de Franse Vogezen. De ene met, de ander zonder aanhanger. Hoeveel scheelt dat nou?

 5. De ANWB Trekauto van het Jaar 2022 is bekend!

  16 juni 2022

  Elk jaar organiseert ANWB Kamperen de verkiezing Trekauto van het Jaar waarbij de nieuwste modellen auto's strijden om deze begeerde titel. Voor het eerst in de historie van de verkiezing doen er alleen (deels) elektrische auto's mee, namelijk drie plug-in hybrides en drie volledig elektrische auto's.

 6. Dubbeltest vernieuwde Ford Fiesta vs. Seat Ibiza

  10 juni 2022

  De voordeligste optie in de showroom is tegenwoordig vaak een kleine gezinswagen. De Ford Fiesta en Seat Ibiza zijn net opgefrist: welke facelift heeft onze voorkeur?

 7. Eerste rijtest Opel Rocks-e

  27 mei 2022

  Opel komt met een brommobiel. Dat zorgt binnen dit deel van de markt voor een aardverschuiving, maar schiet je er als consument ook iets mee op?

 8. Dubbeltest Kia Sportage Plug-in Hybrid vs. Lynk&Co 01

  29 april 2022

  De Lynk&Co 01 wordt vooral via een abonnementsconstructie aan de man gebracht. Dat zoiets niet zaligmakend is, blijkt uit ons vergelijk met de Kia Sportage Plug-in Hybrid.

 9. Besparen op brandstof

  22 april 2022

  We willen besparen in de brandstofkosten. Dit kun je doen door korte ritjes te combineren en de fiets in plaats van de auto te pakken, maar wat levert dat nou eigenlijk echt op?

 10. 10 tips om autodieven het leven zuur te maken

  21 april 2022

  Vorig jaar zochten maar liefst 5404 autobezitters tevergeefs naar hun automobiel. Daarom tien tips om autodieven dwars te zitten.