Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Private lease: 6x goedkoper dan kopen

Wanneer is het goedkoper?

Private lease kan in veel gevallen goedkoper zijn dan het kopen van een (nieuwe) auto. Het sleutelwoord? Schaalvoordeel. Wij leggen je het uit met zes redenen.

1.   Aanschafprijs

Leasemaatschappijen nemen op grote schaal auto’s af. Waar een consument één auto afneemt, gaat het bij leasemaatschappijen om enkele honderden auto’s tegelijk. Dat zorgt bij de aanschafprijs voor een enorm schaalvoordeel. En hoe goed je als particulier ook kunt onderhandelen, het is niet haalbaar om het net zo goedkoop als leasemaatschappijen aan te schaffen.

  • Leasemaatschappijen werken bovendien als een soort van bank. Zij kunnen gebruikmaken van gunstigere rentetarieven dan wanneer je zelf een financiering afsluit om een auto te kopen. Ook dit draagt bij aan lagere kosten in waardevermindering en rente en dus een lager leasetarief.

Bekijk het ANWB Private Lease aanbod 

2.    Verzekering

De verzekeringspremie heeft ook te maken met schaalvoordeel. Als een leasemaatschappij honderden auto’s onderbrengt bij een verzekeraar, komt dit de premie ten goede. Vaak heeft een leasemaatschappij ook een eigen verzekeringstak. Daarnaast dekken ze het casco risico (het allrisk deel) zelf af. Dat maakt de verzekeringskosten aanzienlijk lager en dus ook goedkoper als premie.

3.    Onderhoud

Een leasemaatschappij heeft met diverse onderhoudspartijen een landelijk dekkend onderhoudsnetwerk. Daarmee worden afspraken gemaakt over de tarieven. Het gaat om grote aantallen die zij daarheen sturen voor onderhoud. Hierdoor kunnen er ook heel scherpe tarieven voor worden afgesproken. Dat zijn niet de tarieven die je zelf gewend bent om te betalen bij een onderhoudsbeurt.

4.    Reparatie

Waar reparatie bij een particulier per mankement of schadegeval bekeken zal moeten worden, weet de leasemaatschappij al vooraf wat de kosten zullen zijn. Voor reparatie en schadeherstel brengen ze grote aantallen auto’s richting hun netwerk. Daarom zijn ze in de positie om gunstigere condities af te sluiten dan dat als individuele particulier mogelijk is.

  • Bovendien kan een leasemaatschappij met de ervaringen in de zakelijke leasemarkt goed inschatten hoe groot de kans op eventuele reparaties en schadeherstel is.

5.    Motorrijtuigenbelasting 

Doordat alle leasemaatschappijen statutair gevestigd zijn in Noord-Holland, betalen zij ook de motorrijtuigenbelasting (wegenbelasting) die bij deze provincie hoort. Die is toevalligerwijs in Noord-Holland het voordeligst. Woon je zelf in Noord-Holland, dan kom je niet in aanmerking voor dat tarief.

6.    Verkoopwaarde

Aan het einde van de lease moet de auto worden verkocht. Ook dat kan een leasemaatschappij veel beter dan de particulier. Ze stoten de auto door naar de handel of verkopen deze zelf in een van hun occasioncentra. Dit doen ze voor een betere prijs. Daarnaast gaat het met veel minder gedoe dan wanneer je zelf je auto in zou ruilen of verkopen.

Conclusie

Al met al ben je met private lease in vergelijking met het kopen van een nieuwe auto vaak goedkoper uit. Dit geldt in veel gevallen ook voor occasion lease. En ja, een leasemaatschappij verdient geld aan leasecontracten, maar het gaat er uiteindelijk om of je als automobilist goedkoper uit bent. Bovendien rijd je met private lease in een gloednieuwe auto zonder je spaargeld stuk te slaan.

ANWB Private Lease

ANWB Private Lease biedt zowel nieuwe auto's als occasions aan. Je rijdt een auto met ANWB Private Lease voor een vast bedrag per maand, inclusief Wegenwacht Service. Ben je na het lezen geïnteresseerd geraakt in het private leasen van een auto? Bekijk dan het aanbod van ANWB Private Lease.

Vanaf249,-p.m.
Private lease van ANWB 

Het meest complete Private Lease pakket. Nu als aanbieding de nieuwe Kia Picanto.

Wegenwacht Service uitbreiden 

Al Wegenwacht lid? Breid je Wegenwacht pakket eenvoudig uit voor nog meer gemoedsrust en dekking.

Auto verkopen? 

Je auto verkopen zonder ongemakkelijke onderhandelingen? Ontvang gratis een gegarandeerde prijs voor je auto.

Shop auto-artikelen 

Van poetsmiddelen tot fietsendrager en veiligheidshesje tot zonnescherm en meer! Shop hier alles voor in en op je auto!