TOP10's zuinige auto's

TOP10's zuinige auto's

De ANWB zet zich in voor schonere auto's, want ook automobilisten kunnen iets doen voor een beter milieu. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een relatief zuinige auto. Goed voor het milieu, goed voor uw portemonnee!

TOP10's zuinige auto's

Om het kiezen van een nieuwe zuinige auto makkelijker te maken, stelt de ANWB in samenwerking met Natuur en Milieu regelmatig TOP10's samen. Dat doen we voor drie categorieën auto's, met de zuinigste nieuwe benzine- en dieselauto's in elke categorie.

Snel besparen met een zuinige auto

In de TOP10's zijn zo'n 60 nieuwe, zuinige benzine- en dieselauto's opgenomen. Sinds 2016 gaan we niet langer uit van het door de fabrikant opgegeven verbruik, maar van het te verwachten praktijkverbruik. Vermelding van dat praktijkverbruik helpt autokopers om te kiezen voor modellen die in het dagelijks leven daadwerkelijk zuinig zijn. Onze indicatie van het praktijkverbruik is gebaseerd op een formule van TNO en Travelcard. De modellen in ons overzicht staan op volgorde van CO2-uitstoot (gram/km).

Top 10 Zuinige auto's - februari 2017

alt text

Top10 zuinige auto's - Benzine

Nummer 1 klein: Toyota Yaris Full Hybrid
Top 10 benzine klein

Nummer 1 middelgroot: Toyota Prius Hybrid
Top 10 benzine middelgroot

Nummer 1 Groot: Ford Mondeo
Top 10 benzine groot

alt text

Top10 zuinige auto's - Diesel

Nummer 1 klein: DS DS3 | Peugeot 208
Top 10 diesel klein

Nummer 1 middelgroot: Citroën C4 Cactus | Peugeot 308
Top 10 diesel middelgroot

Nummer 1 Groot: DS DS5
Top 10 diesel groot

Welke elektrische of hybride auto verbruikt het minst?

Welke elektrische of hybride auto verbruikt het minst?

De 10 elektrische auto's op een rij die volgens de opgave van de fabrikant het minste aantal kWh verbruiken per 100 kilometer. En welke plug-in hybride is nou het zuinigst?

alt text

Rijden op aardgas

Het aanbod auto's op CNG (aardgas / groengas) groeit. Daarmee wordt CNG een alternatief voor traditionele brandstoffen.

Top10 zuinige bestelauto's

Top10 zuinige bestelauto's

In navolging van de personenauto’s nu ook een Top 10 zuinige bestelwagens. Ook is er een overzicht van elektrische bestelauto's.

Toelichting

De Top10 zuinige auto's is onderdeel van de HIER-campagne, waarin 40 maatschappelijke organisaties samenwerken aan de oplossing van het klimaatprobleem. Kijk op www.hier.nu voor Top10's van andere energiezuinige apparaten.