Na de pech - Kosten declareren

ANWB Alarmcentrale

Welke kosten krijgt u vergoed naar aanleiding van pech of schade in het buitenland en hoe te declareren?

Wij vergoeden door u gemaakte kosten als deze binnen de Algemene Voorwaarden van de Wegenwacht Service vallen en als u deze uitgaven in overleg en na toestemming van de Alarmcentrale heeft gedaan. De kosten voor vervolgreparaties zijn altijd voor uw rekening.

Kosten declareren

Op grond van de Wegenwacht Service worden geen telefoonkosten vergoed. De meeste reisverzekeringen dekken deze kosten tot een bepaald maximum bedrag.


Wanneer u de Vervangend vervoer service heeft meeverzekerd worden de taxikosten voor het ophalen en inleveren van vervangend vervoer vergoed tot een met u besproken maximum bedrag. Deze kosten dient u zelf voor te schieten en kunt u bij terugkomst in Nederland met bon declareren. Overige taxikosten zijn voor eigen rekening. De meeste reisverzekeringen dekken deze kosten wel.

Wanneer u Hotelservice bij pech onderweg heeft meeverzekerd worden de taxikosten van de garage naar het hotel en terug vergoed. Voor de taxi- en de hotelkosten geldt een maximaal budget van € 250,-  per reisgezelschap.

Wanneer u Hotelservice bij pech onderweg heeft meeverzekerd vergoeden wij de gemaakte kosten voor vervoer en hotel tot een bedrag van maximaal € 250,- per reisgezelschap. Ook wanneer u een Aanhangwagen Service Buitenland of Kampeerauto Service Buitenland heeft afgesloten, in combinatie met een Wegenwacht Europa (Plus) Standaard of Compleet en u strandt met een aanhanger of camper en deze is niet binnen 48 uur na uw melding te repareren, vergoeden wij de aantoonbaar noodzakelijk gemaakte extra kosten van verblijf tot maximaal € 50,- per persoon per dag.

De kosten voor de uitvoering van sleutelhulp door een hulpverlener in het buitenland worden door ons vergoed. Sleutelhulp houdt in: het langs de weg door een (nood)reparatie proberen je auto aan het rijden te krijgen of ervoor zorgen dat rijden weer verantwoord is. De kosten van gebruikte onderdelen, brandstof en olie tijdens de sleutelhulp zijn wel voor je rekening en je rekent deze direct af.

De kosten voor diagnose en (vervolg)reparaties in buitenlandse garages (dus niet langs de weg) zijn voor je eigen rekening.

Diagnosekosten zijn onderdeel van de reparatiekosten. Zonder diagnose is het niet mogelijk te besluiten hoe de hulp verder moet gaan. Als dan wordt besloten dat uw auto naar Nederland vervoerd wordt, kunnen er diagnosekosten in rekening gebracht worden.

Heeft u zelf kosten voorgeschoten in het buitenland en heeft u op grond van uw Wegenwacht Service recht op een vergoeding, declareer dan snel en gemakkelijk online via mijn ANWB.

Online declareren