Kosten Declareren

Op basis van Wegenwacht Europa en Kampeerauto en/of Aanhangwagen Service Buitenland kunnen verschillende kosten vergoed worden.

Vergoeding

Heeft u zelf kosten voorgeschoten en heeft u op grond van Wegenwacht Europa recht op een vergoeding, gebruik dan het online declaratieformulier. Een overzicht van alle vergoedingen vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

Online declareren

U kunt uw declaratie online insturen. Let op: Hiervoor moet u eerst inloggen bij Mijn ANWB. Heeft u nog geen inlogaccount voor Mijn ANWB, dan kunt u dat hier aanmaken.

Hoe kunt u uw declaratie online indienen?

  1. Scan eerst uw nota('s) of maak een digitale foto en sla die op op uw computer. Opslaan in bestandstype .jpg, .tif of .pdf, en per nota maximaal 5MB groot.

  2. Klik op 'Declaratie indienen' om naar het declaratieformulier in Mijn ANWB te gaan (u moet dan inloggen).

  3. Vul het formulier in, en upload uw nota('s). De originele nota('s) dient u 7 jaar te bewaren en zijn opvraagbaar door ANWB.

  4. Verstuur de declaratie.

Declaratie indienen

 

U krijgt direct een melding of het formulier en de nota('s) succesvol zijn ontvangen. De ANWB verwerkt online ontvangen declaraties binnen zes weken. Bewaar de originele nota's in uw administratie. Vanwege fraudebeheersing controleren wij steekproefsgewijs en kunnen wij u vragen de gedeclareerde nota alsnog aan ons op te sturen.

Schriftelijk declareren

Indien u uw declaratie toch schriftelijk in wilt sturen, dan is dat ook nog steeds mogelijk:
Declaratieformulier 2014

U kunt dit formulier printen, invullen en opsturen naar de ANWB. Doe dit binnen drie maanden na de datum van registratie van de pechhulp, en vergeet niet uw originele nota's mee te sturen.
Stuur het volledig ingevulde formulier naar:

ANWB Alarmcentrale
Afd. Declaraties
Postzone H2J
Antwoordnummer 93352
2509 WB Den Haag

Declaraties Wegenwacht Nederland Service

Op basis van Wegenwacht® Nederland Service kunnen verschillende kosten vergoed worden. Echter worden deze kosten enkel vergoed indien hierover afspraken zijn gemaakt met de Wegenwacht of de Alarmcentrale ten tijde van de pech.

Heeft u zelf kosten voorgeschoten en heeft u op grond van Wegenwacht Nederland Service recht op een vergoeding, dan kunt u de originele nota’s, tezamen met een begeleidend schrijven opsturen naar:

ANWB Alarmcentrale
Afd. Declaraties Binnenland
Postzone H2J
Antwoordnummer 93352
2509 WB Den Haag

Contact over kosten tijdens reis

Voor hulp en dus de vergoeding van wegen- en sleepkosten hoeft u geen contact te hebben met de ANWB Alarmcentrale. Alle andere kosten, zoals bijvoorbeeld die van een huurauto, worden in principe alleen vergoed als er een dossier is van de ANWB Alarmcentrale of steunpunt en u in het bezit bent van het juiste document. Voor het declareren van huurautokosten moet u in het bezit zijn van Wegenwacht Europa Service.