Hoe werkt ANWB Zakelijke Lease?

Ons zakelijke lease aanbod bieden wij aan in samenwerking met LeasePlan. Dankzij hun uitgebreide ervaring helpen ze je de auto te vinden die het beste bij jouw bedrijf of werkzaamheden past. Daarnaast zorgen ze ervoor dat zelfstandig ondernemers en mkb’ers hun kosten zo laag mogelijk kunnen houden.

Peugeot 3008

Financiële toetsing

Als je kiest voor een auto van LeasePlan dan wordt er gekeken naar de financiële situatie van je onderneming. Voor acceptatie zal LeasePlan een financiële toetsing uitvoeren. Wanneer je 1 of 2 auto’s wil bestellen uit het ANWB aanbod, volstaat het aanleveren van een recente balans. Wil je meer dan 2 auto’s bestellen of kies je voor een leaseauto buiten het ANWB actie-aanbod, dan heeft LeasePlan een volledig jaarverslag met balans en winst- en verliesrekening nodig over het boekjaar 2019 óf over 2018 aangevuld met voorlopige cijfers over 2019. Voor een eenmanszaak zonder jaarrekening kan de beoordeling ook plaatsvinden op basis van je IB-aangifte. LeasePlan doet deze analyse zorgvuldig en behandelt al je bedrijfsgegevens vertrouwelijk.

Kilometers en aantal dagen gebruik 

Van te voren bepaal je zelf het aantal kilometers dat je per jaar denkt te gaan rijden en voor hoelang. Daar sluit je het leasecontract op af. Het kan zijn dat je meer of minder kilometers per jaar rijdt dan afgesproken of dat het aantal dagen dat je de auto hebt gebruikt afwijkt. Dat kan effect hebben op de leaseprijs.

LeasePlan kijkt aan het eind van elk jaar naar de gereden kilometers en de dagen dat je de auto hebt gebruikt. Op basis hiervan wordt bepaald of de leaseprijs moet worden aangepast. Op basis van het aantal gebruikte dagen kan een minderdagentoeslag- of meerdagenkorting worden toegepast. Voor meer of minder gereden kilometers gelden de bestaande meer-minder kilometerprijzen die jaarlijks in januari worden verrekend.

Deze meer- en minderprijzen staan in de offerte die je van LeasePlan krijgt.

  • Korter rijden dan gecalculeerd? Je betaalt iets bij: de minderdagentoeslag
  • Langer rijden dan gecalculeerd? Je krijgt korting: de meerdagenkorting

Je kunt de kosten van elke afwijkende combinatie van looptijd en kilometrage exact berekenen op basis van de tarieven die in je offerte/contract staan. Dit doe je door de nieuwe meer-minder prijzen met de bestaande meer-minder kilometerprijzen te combineren.

Na 1 jaar is het mogelijk om kosteloos de contractuele kilometrage of duur aan te passen. Dat is handig als je veel meer of veel minder gaat rijden, bijvoorbeeld door een verhuizing. Je kunt eenvoudig zelf uitrekenen hoe je leasebedrag in dat geval wijzigt. Deze meer- en minderprijzen staan in de offerte/contract die je van LeasePlan krijgt.

Contract en voortijdige beëindiging

Als je kiest voor een auto uit het speciale ANWB aanbod van LeasePlan, sluit je een leasecontract af met LeasePlan. De pechhulp voor je leaseauto loopt via LeasePlan maar wordt uitgevoerd door onze Wegenwacht.

Jouw bedrijf krijgt een vast contactpersoon bij LeasePlan waar je met al je vragen over het leasecontract terecht kan. 

Het leasecontract sluit je voor een aantal jaar af. In principe ben je aan deze looptijd gebonden. Er kan natuurlijk altijd wat gebeuren, waardoor je niet meer in staat bent om maandelijks het afgesproken bedrag te betalen. Bij het stoppen van je onderneming, of als je een deel van je onderneming verkoopt of bij faillissement, kan het contract eerder gestopt worden. In dat geval kan het contract ontbonden worden. Er moet dan een restbedrag betaald worden. Dit bedrag hangt af van de resterende looptijd, de hoeveelheid kilometers die de auto heeft gereden en hoeveel dagen de auto is gebruikt. De verrekening vindt plaats op basis van de meer- en minderprijzen zoals vermeld in je offerte/contract.

Je kunt je contract na 1 jaar kosteloos wijzigen op termijn (bijvoorbeeld korter dan afgesproken) als je behoefte verandert. Er zal dan een verrekening plaatsvinden op basis van de eerder genoemde meer- en minderprijzen die je terug kunt vinden in de offerte/contract met LeasePlan. Afhankelijk van de situatie betaal je een toeslag of ontvang je een korting.

Welke kosten zijn gedekt?

Als je een auto leaset uit het actie-aanbod van LeasePlan zijn de kosten voor onderhoud, reparaties, normale bandenvervanging, de wegenbelasting en APK voor rekening van LeasePlan. De auto is WA-verzekerd en ook het cascorisico van de auto wordt gedragen door LeasePlan. Ook de financiering, rente en afschrijving van de auto komen ten laste van LeasePlan.

Speciaal voor deze actie geldt dat bij autopech je auto gratis verzekerd is van pechhulp in Nederland via ANWB voor de Zaak. Als je auto bij pech niet binnen 1 uur te repareren is, ben je via ANWB voor de Zaak verzekerd voor vervangend vervoer (4 dagen in NL). 

Als je auto voor onderhoud naar de garage moet, biedt LeasePlan je gratis de haal-en brengservice. Bij het maken van een afspraak via MijnLeasePlan, kun je aangeven dat je hier gebruik van wilt maken. LeasePlan zorgt dat de onderhoudsgarage je auto ophaalt en ook weer terugbrengt. Als je auto voor onderhoud in de garage is en je hebt behoefte aan vervangend vervoer, kun je dit tegen betaling van LeasePlan afnemen.

Naast het maandelijkse leasebedrag hoef je alleen nog maar de brandstofkosten zelf te betalen en een eventuele schadeverzekering voor de inzittenden af te sluiten.

LeasePlan beschikt over een 24/7 berijdersservice waar je met al je vragen terecht kan. Alle informatie over je contract en je facturen vind je overzichtelijk in je persoonlijke online administratie van MijnLeasePlan. Wel zo makkelijk.

Wie mag er in mijn leaseauto rijden?

Alle personen met een geldig rijbewijs mogen in de auto rijden. Dat betekent dat zowel jij als je medewerkers in de auto kunnen rijden, maar bijvoorbeeld ook familieleden.

Meer informatie en advies

Wil je persoonlijk advies over welke optie voor jouw bedrijf de beste is, neem dan contact met ons op.

Lees meer over ANWB Zakelijke Lease en bekijk ons aanbod