Veelgestelde vragen

Scootmobiel Service

Een antwoord op de meest gestelde vragen over Wegenwacht Bromfiets Service. Klik op een vraag om het antwoord te lezen.

Ga direct naar vragen over:

Bestellen | Hulpverlening | Scootmobiel Service voor partner

Bestellen

Wegenwacht Scootmobiel Service is exclusief voor ANWB-leden. Alleen standaard leden of partnerleden kunnen dit afsluiten.

Wegenwacht Scootmobiel Service kost €53,- per jaar. Voor partners is dit €5,-. Deze prijzen zijn exclusief het ANWB lidmaatschap. Ben je nog geen lid van de ANWB, dan komt er per kalenderjaar € 15,- bij (partners betalen € 5,-).

Wegenwacht Scootmobiel Service is exclusief voor leden. Wil je deze service als niet-lid toch bestellen, dan kan het ANWB Leden Service Center dat voor je in orde maken. Je wordt dan ANWB-lid. Daarnaast kun je het in de ANWB winkels of via de website afsluiten.

Ja, dat kan: Bestel voor je partner.

Je hoeft niet voor ieder voertuig een aparte service af te sluiten. Wij bieden je pechhulp bij al je scootmobielen.

Nee, dat hoeft niet. Als  je Wegenwacht Scootmobiel Service afsluit, dan vallen daar ook je bromfietsen, scooters en fietsen onder. Andersom geldt dat niet. Dus als je Wegenwacht Fiets Service hebt afgesloten, dan kun je niet met je scootmobiel of scooter terecht.

Nadat je het abonnement heeft afgesloten en wij het abonnementsgeld hebben ontvangen, duurt het 2 dagen voordat je recht hebt op volledige hulp.

Ja, tegen betaling van €50,- extra heb je direct recht op hulp. Deze €50,- komt bovenop de kosten van het ANWB-lidmaatschap en de service die voor je voertuig van toepassing is.

Nee, Wegenwacht Scootmobiel Service is persoonsgebonden en kan niet worden overgedragen op iemand anders.

Ja, je kunt gewoon Wegenwacht Scootmobiel Service afsluiten als aanvulling op je scootmobielverzekering.

Via het contactformulier, het Leden Service Center op het nummer 088 269 22 22 of bij de ANWB winkel bij jou in de buurt.

Je kunt alleen aan het eind van het jaar je Scootmobiel Service omzetten naar Wegenwacht Fiets Service of Wegenwacht Bromfiets Service. Je betaalt hiervoor een meerprijs.

Hulpverlening

We controleren niet of het jouw fiets, bromfiets of scootmobiel is. Het abonnement dat je hebt afgesloten, is persoonsgebonden, het maakt niet uit op welke fiets, bromfiets of scootmobiel je rijdt.

Nee, je hebt geen recht op vervangend vervoer. Wij streven er altijd naar om ter plekke een (nood)reparatie te verrichten om je voertuig weer aan het rijden te krijgen of ervoor te zorgen dat rijden weer verantwoord is. Als de wegenwacht je voertuig niet ter plekke kan repareren, dan brengen wij jou en je voertuig naar huis, naar een reparateur of je bestemming. Onze hulpverleners nemen uiteindelijk het besluit waar jij en je voertuig naartoe worden gebracht. Natuurlijk houden we waar mogelijk rekening met je wensen.

Pech is een ruim begrip, maar voor een lekke band, lege accu, kapotte remkabel, kapotte verlichting, gebroken ketting etc. komen wij helpen. In geval van een ongeval is Wegenwacht Scootmobiel Service niet van toepassing. Hiervoor dien je je verzekering aan te spreken. Zie de voorwaarden.

Partner

Als je partner net als jou lid is van de ANWB kun je dezelfde service ook voor je partner afsluiten. Je betaalt dan een gereduceerd tarief.

Wegenwacht Scootmobiel Service uitbreiden voor je partner kost € 5,-. Als je partner nog geen ANWB-lid is, betaalt hij of zij € 5,- extra voor het partnerlidmaatschap.

Partnervoordeel is mogelijk. Als je zelf Wegenwacht Scootmobiel Service hebt afgesloten, dan kun je dit tegen gereduceerd tarief afsluiten voor je partner.

Je kunt Wegenwacht Scootmobiel Service uitbreiden voor je partner als hij of zij op hetzelfde adres woont. Voorwaarde is dat je zelf ook Wegenwacht Scootmobiel Service hebt.

Via het contactformulier, het Leden Service Center op het nummer 088 269 22 22 of bij de ANWB winkel bij jou in de buurt.

• Bij de ANWB winkel bij jou in de buurt
• Online via de ANWB website
• Telefonisch via het ANWB Leden Service Center op 088 269 2222