Veelgestelde vragen

Bromfiets Service

Een antwoord op de meest gestelde vragen over Wegenwacht Bromfiets Service. Klik op een vraag om het antwoord te lezen.

Ga direct naar vragen over:

Bestellen | Hulpverlening | Bromfiets Service voor partner | Bromfiets Service voor kind

Bestellen

Wegenwacht Bromfiets Service is exclusief voor ANWB-leden. Alleen standaard leden of partnerleden kunnen dit afsluiten.

Wegenwacht Bromfiets Service kost € 54,- per jaar. Voor partners en kinderen is dit € 5,-. Deze prijzen zijn exclusief het ANWB lidmaatschap. Ben je nog geen lid van de ANWB, dan komt er per kalenderjaar € 15,- bij (voor partners € 5,-).

Thuiswonende jongeren kunnen tegen gereduceerd tarief worden bijgeschreven op het lidmaatschap van de ouders. Anders is een gereduceerd tarief van deze service voor jongeren niet mogelijk.

Wegenwacht Bromfiets Service is exclusief voor leden. Wil je deze service als niet-lid toch bestellen, dan kan het Leden Service Center dat voor je in orde maken. Je wordt dan ANWB-lid. Daarnaast kun je het in de ANWB winkels of via de website afsluiten.

Dat kan. Lees meer voor partner of kind.

Je hoeft niet voor ieder voertuig een aparte service af te sluiten. Het maakt dus bijvoorbeeld niet uit of je een scooter én een snorfiets hebt. Wij bieden je pechhulp bij al je bromfietsen.

Nee, dat hoeft niet. Als je Wegenwacht Bromfiets Service afsluit, dan vallen daar ook je fietsen onder. Andersom geldt dat niet. Dus als je een Wegenwacht Fiets Service hebt afgesloten, dan kun je niet met je brom-/snorfiets of scooter terecht. Onder Wegenwacht Scootmobiel Service vallen ook fietsen én bromfietsen.

Nadat je het abonnement hebt afgesloten en wij het abonnementsgeld hebben ontvangen, duurt het 2 dagen voordat je recht hebt op volledige hulp.

Ja, tegen betaling van €50,- extra heb je direct recht op hulp. Deze €50,- komt bovenop de kosten van het ANWB-lidmaatschap en de service die voor jouw voertuig van toepassing is.

Ja, de service dat je afsluit is persoonsgebonden. Het maakt dus niet uit op welke bromfiets je rijdt.

Nee, Wegenwacht Bromfiets Service is persoonsgebonden en kan niet worden overgedragen op iemand anders.

Ja, je kunt gewoon Wegenwacht Bromfiets Service afsluiten als aanvulling op je bromfietsverzekering.

Nee, je kunt gewoon gebruikmaken van de ANWB-lidmaatschapskaart en bellen naar het telefoonnummer van de ANWB Alarmcentrale dat op de achterkant staat: 088 2692 888. Kinderen bellen naar 088 269 26 26 (staat ook op de pas). In België bel je met +31 70 314 14 14.

Ja, gedurende het jaar kun je je Wegenwacht Bromfiets Service omzetten naar een Wegenwacht Scootmobiel Service. Andersom kan alleen aan het einde van het jaar. Je betaalt hiervoor een meerprijs.

Je kunt na het eerste contractjaar per maand opzeggen. Je kunt je opzegging telefonisch doorgeven (088-2692 222), of schriftelijk (ANWB Leden Service Center, Postbus 93200, 2509 BA Den Haag).

Via het contactformulier, het Leden Service Center op het nummer 088 269 22 22 of bij de ANWB winkel bij jou in de buurt.

Hulpverlening

We controleren niet of het jouw fiets, bromfiets of scootmobiel is. Het abonnement dat je hebt afgesloten, is persoonsgebonden. Het maakt niet uit op welke fiets, bromfiets of scootmobiel je rijdt.

In totaal heb je maximaal 7x per contractjaar recht op pechhulp. De eerste 3x zijn kosteloos. Vanaf de 4e keer vragen wij een eigen bijdrage van € 50,- per keer.

Let op: Dit staat los van de Wegenwacht service voor je auto of motor.

 Ja, wij helpen ook bij pech met elektrische steps of een Segway.

Ja, onze hulpverlening is ook geldig in België. Daarvoor bel je: +31 70 314 14 14. In andere landen vooralsnog niet.

Wij streven er altijd naar om ter plekke een (nood)reparatie te verrichten om je voertuig weer aan het rijden te krijgen of ervoor te zorgen dat rijden weer verantwoord is. Als de wegenwacht je voertuig niet ter plekke kan repareren, dan brengen wij jou en je voertuig naar huis, naar een reparateur of je bestemming. Onze hulpverleners nemen uiteindelijk het besluit waar jij en je voertuig naartoe worden gebracht. Natuurlijk houden we -indien mogelijk- rekening met je wensen. In België wordt je geholpen door de Belgische Wegenwacht.

Als de wegenwacht je voertuig niet ter plekke kan repareren, dan brengen wij jou en je voertuig naar huis, naar een reparateur of je bestemming. Onze hulpverleners nemen uiteindelijk het besluit waar jij en je voertuig naartoe worden gebracht. Natuurlijk houden we waar mogelijk rekening met je wensen.

Nee, je hebt geen recht op vervangend vervoer. Wij streven er altijd naar om ter plekke een (nood)reparatie te verrichten om je voertuig weer aan het rijden te krijgen of ervoor te zorgen dat rijden weer verantwoord is. Als de wegenwacht je voertuig niet ter plekke kan repareren, dan brengen wij jouw en je voertuig naar huis, naar een reparateur of je bestemming. Onze hulpverleners nemen uiteindelijk het besluit waar jij en je voertuig naartoe worden gebracht. Natuurlijk houden we waar mogelijk rekening met je wensen.

Pech is een ruim begrip, maar voor een lekke band, lege accu, kapotte remkabel, kapotte verlichting, gebroken ketting etc. komen wij helpen. In geval van een ongeval is Wegenwacht Bromfiets Service niet van toepassing. Hiervoor dien je je verzekering aan te spreken. Zie de voorwaarden.

De Wegenwacht probeert zo dichtbij mogelijk te komen, maar kunnen je alleen helpen op plaatsen waar ze met hun voertuigen je fiets kunnen bereiken en veilig kunnen werken, zonder de regels of de wet te overtreden. Dit is ter beoordeling aan de hulpverlener. Deze zal wel altijd samen een oplossing proberen te vinden.

  Ja, we nemen ook je medereiziger en zijn of haar voertuig mee. Ongeacht of hij of zij lid is van de ANWB.

We streven ernaar, net als bij de auto, om je zo snel mogelijk te helpen.

Partner

Als je partner net als jij lid is van de ANWB, kun je dezelfde service ook voor je partner afsluiten. Je betaalt dan een gereduceerd tarief.

Wegenwacht Bromfiets Service uitbreiden voor je partner kost € 5,-. Als je partner nog geen ANWB-lid is, betaalt hij of zij € 5,- extra voor het partnerlidmaatschap.

Partnervoordeel is mogelijk. Als je zelf Wegenwacht Bromfiets Service hebt afgesloten, dan kun je dit tegen gereduceerd tarief afsluiten voor je partner.

Je kunt Wegenwacht Bromfiets Service uitbreiden voor je partner en/of kind(eren) als de gezinsleden op hetzelfde adres wonen. Voorwaarde is dat je zelf Wegenwacht Bromfiets Service heeft.

Als je Wegenwacht Bromfiets Service afsluit, dan vallen daar ook je fietsen onder en is daarom ook toereikend om uit te breiden voor je partner en/of kind(eren). Onder Wegenwacht Scootmobiel Service vallen ook fietsen én bromfietsen.

Via het contactformulier, het Leden Service Center of bij de ANWB winkel bij jou in de buurt.

• Bij de ANWB winkel bij jou in de buurt
• Telefonisch via het Leden Service Center

Kind

Als je het voor jezelf hebt afgesloten, dan kun je dit ook voor uw thuiswonende kinderen doen. Dit kan in de ANWB Webwinkel een extra pasje aan te schaffen. Ieder kind heeft zijn of haar eigen pasje nodig.

Wegenwacht Fiets is te gebruiken voor thuiswonende kinderen tot 18 jaar.

Een pasje kost € 5,- per kind. Je koopt dit pasje in de ANWB Webwinkel en dien je hier te registreren voor je kind, zodat wij weten bij welk lidmaatschap het kind hoort en wie wij in het geval van pech kunt contacten.

Wij vragen je om het pasje te registreren op naam van je kind. Daarnaast vragen wij je daar contactgegevens in te vullen voor het geval uw kind met pech komt te staan. Voor wij overgaan tot de hulpverlening overleggen wij graag even met het thuisfront.

Ja, voor kinderen koop je een aparte pas in de ANWB Webwinkel. Daar krijgt je kind ook een handige sleutelhanger bij met het nummer van de alarmcentrale en een unieke code erop. Deze pas dienen zij bij zich te hebben op het moment van pech.

De pas is geldig voor het lopende kalenderjaar. Deze wordt niet automatisch verlengd, maar is wel elk jaar opnieuw te koop in de ANWB Webwinkel.

Het pasje bestaat uit twee delen: de pas en een sleutelhanger. Zijn deze beide kwijt? Dan kan de ANWB Alarmcentrale door middel van de naam controleren of er recht is op hulp.