Online pech melden
Al 1.5 miljoen downloads

Online pech melden

 • Geen wachttijd aan de telefoon
 • Automatische locatiebepaling
 • Direct de juiste hulp
 • Beschikbaar voor Android en iOS
Download de app

Snel en makkelijk pech melden?

Dat doe je online

Heb je pech onderweg? Geen nood. Meld het snel en makkelijk online via de ANWB Wegenwacht Pechhulp app. Het werkt heel eenvoudig. Geef aan waar je staat, wat het probleem is en de Wegenwacht komt zo snel mogelijk naar je toe. Download de app en ontdek dat online pech melden wel heel snel een makkelijk gaat.    

Snel, nauwkeurig en slim

Online pech melden biedt tal van voordelen. Zo kom je nooit in de telefonische wachtrij te staan als het erg druk is bij de Alarmcentrale. Daarnaast weten we exact wat je locatie is én kunnen we de Wegenwacht met de juiste technische kennis sturen omdat je hebt doorgegeven wat het probleem is. Online pech melden is dus snel, nauwkeurig en slim.

Altijd op de hoogte

Wanneer je je pech via de app meldt, ontvang je een sms’je met een link naar een mobiele webpagina. Zo kun je volgen wat de status is van je pechmelding en kun je zien of de Wegenwacht al bij je in de buurt is. En mocht je melding toch niet helemaal duidelijk zijn, dan neemt de Alarmcentrale direct telefonisch contact met je op.

Telefonisch pech melden

Je kunt je pech ook telefonisch melden. Je krijgt dan een keuzemenu met als extra mogelijkheid ‘online melden’. Je wordt dan niet door een medewerker te woord gestaan, maar je ontvangt een sms met een link naar een beveiligde webpagina. Het melden van je pech gaat op deze mobiele pagina hetzelfde als via de app.

Download gratis

De ANWB Wegenwacht app voor het melden van pech onderweg is gratis te downloaden voor Android en iOS. Technische vereisten: Android 5 en hoger en iOS 9 en hoger.

Onderweg-app in de Google PlayOnderweg-app in de App Store

 

 

Zo meld je pech

 1. Open de app en druk op de knop “Pech melden”
 2. Geef aan of je veilig staat. Voor pechmeldingen op A/N wegen vragen we altijd om telefonisch contact
 3. Geef aan wat eraan de hand is
 4. Geef je kenteken door zodat wij weten over welk merk/model/type voertuig je pechmelding gaat.
 5. We bepalen je locatie
 6. Controleer je contactgegevens
 7. Controleer je pechgegevens en verstuur je melding