Naar artikel

Al 75 jaar de beste hulp altijd dichtbij

Met Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij. Toen, nu en ook straks.

Meer lezen 

De Wegenwacht bestaat 75 jaar!

Dit jaar bestaat de Wegenwacht 75 jaar. Er is in die tijd veel veranderd. Maar één ding is hetzelfde gebleven: Met Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij. Toen, nu en ook straks.

Zo groeide het aantal auto’s op de Nederlandse wegen van een paar duizend in 1946 naar 8,7 miljoen in 2020. En wij? Wij groeiden mee en helpen nu ieder jaar meer dan 1,2 miljoen leden met pech weer op weg. Stilgezeten hebben we dus de afgelopen 75 jaar niet. En ook nu staan we niet stil.  

Een verrassing voor Tante Nelly

Hoe kun je beter je verjaardag vieren dan door andere mensen te helpen? We verrassen Tante Nelly, zij is al meer dan 60 lid van de Wegenwacht. Na een zwaar jaar waarin zij haar auto weinig heeft kunnen gebruiken, geeft nicht Jakobien haar op om deze geliefde auto welverdiend eens flink onder handen te laten nemen.

De historie van de ANWB 

De Wegenwacht is in 2021 al 75 jaar actief met pechhulpverlening op de Nederlandse wegen. De ANWB begon ooit als fietsclub, in 1883 opgericht.

De Wegenwacht heeft iets nieuws 

De Wegenwacht heeft een speciale aanhanger ontwikkeld waarmee elektrische auto's die zonder stroom zitten snel weer op weg kunnen worden geholpen.

Met deze voertuigen hielden we Nederland mobiel 

De Wegenwacht is in 2021 al 75 jaar actief met pechhulpverlening op de Nederlandse wegen.

Pech langs de weg: de mooiste Wegenwachtverhalen 

Pech raakt mensen die onderweg zijn. Bijvoorbeeld naar een bruiloft, begrafenis of omdat ze op vakantie gaan. Ieder zijn pech en ieder zijn verhaal.

Zorgeloos en veilig op weg met Smart Driver 

Als er onderhoud aan zit te komen of als er technische problemen worden gesignaleerd krijg je een seintje. Zo houd jij je auto in topconditie.

Met Wegenwacht Fiets kun je snel weer doortrappen 

Nooit meer zelf je band plakken. Pechhulp voor fietsen, dus ook je e-bike, je bakfiets of je racefiets. Leden krijgen korting!

Alles over je pakket 

Lid van de Wegenwacht en op zoek naar informatie over onder andere jouw pakket of je factuur? Kom dan naar onze speciale informatiepagina voor leden. Je vind hier ook handige tips.

Nu15%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen. Nu 15% korting op Wegenwacht Nederland Standaard!

2,50p/mnd
Voorkom onnodige pech met Smart Driver 

Met Smart Driver heb je meer kennis en controle over je auto. Alles in één overzichtelijke app en de beste pechhulp altijd dichtbij.

Wegenwacht Service uitbreiden 

Al lid? Wijzig jouw pechhulp pakket.

Korting voor jongeren op Wegenwacht 

Ben je tussen de 18 en 24 jaar? Dan krijg je tot 50% korting op Wegenwacht ® Service.