Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Pech melden in het buitenland

  • Makkelijk digitaal pech melden
  • Snellere hulp Alarmcentrale
  • Automatische locatiebepaling
Download de app 

Pech melden in het buitenland

Pech meld je met de ANWB Onderweg app

Als je de Wegenwacht nodig hebt, kun je met de ANWB Onderweg app makkelijk en snel pech melden. Ook in het buitenland. Als je je pech hebt gemeld, kunnen we precies zien waar je staat aan de hand van de locatiebepaling op je telefoon. Op vakantie en in een onbekend land is dit erg handig.

Naast de locatiebepaling hoef je niet te bellen en gebruik je alleen je data-abonnement om pech te melden. De beschikbaarheid van een data-abonnement is wel vereist. 

Je databundels zoals die in Nederland gelden, gelden nu ook in landen als Frankrijk, Italië en Duitsland. Dat betekent dat je met je datagebruik niet onverwacht voor hoge kosten komt te staan. Er zijn wel uitzonderingen:

  • Wanneer je voor een langere tijd in het buitenland blijft
  • Wanneer je belt of surft met een goedkopere prepaidkaart of een voordelig abonnement
  • In landen buiten de EU zoals Zwitserland of Turkije

De app stuurt je een pechmelding na het invullen van de gevraagde (persoons)gegevens en de pechsoort naar de ANWB Alarmcentrale. Vervolgens wordt deze verwerkt en schakelen wij onze zusterclubs in om jou zo goed mogelijk te helpen. Zo weet je wat je kunt verwachten en kun je snel weer op weg!

Download gratis

De ANWB Onderweg app is gratis te downloaden voor Android en iOS. Technische vereisten: Android 6 en hoger en iOS 14 en hoger.

appstore playstore logo
appstore playstore logo