Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waterpark Lankheet kinderwandelroute

Nederland, Overijssel, Haaksbergen

Kom lekker struinen over het eeuwenoude landgoed Het Lankheet, door bossen, langs weilanden en over heideveldjes. In het voetspoor van de middeleeuwse boer loop je langs de vloeiweiden die een bijzonder verhaal te vertellen hebben. In het Waterpark kunnen kinderen vermaak vinden bij de Kidney Pools, de voorde en de uitkijktoren. Verwacht geen speelpark, meer een leerzaam landgoed. Het Lankheet mag dan meer dan 800 jaar oud zijn, ze doen er hier alles aan het landgoed schoon en duurzaam te houden.

Wandelen langs landschapselementen

Deze route is onderdeel van een serie fiets- en wandelroutes langs verschillende landschapselementen. Het Nederlandse landschap is een echt cultuurlandschap. Door de eeuwen heen veranderde de mens de natuur, bedoeld en onbedoeld. Die ingrepen in het landschap vertellen veel over het verleden. Op de website Leestekens van het landschap kun je meer lezen over deze leestekens en over waar je ze kunt zien.

Shop nu
HN® Wandelschoenen 

Of je wandeling nu kort of lang is, met onze schoenen loop je altijd comfortabel!

Shop nu
Kaarten & gidsen 

Shop bij ANWB de leukste wandelkaarten en natuurgidsen en maak je wandeling nog leuker!

2e paar50%korting
Wandelsokken 

Wandelsokken met goede pasvorm en demping. Bekijk het ruime assortiment sokken van de ANWB.

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Navigeer naar het startpunt van je wandeling met de Onderweg app, zoek naar tankstations en laadpalen, en gebruik de parkeerfunctie.