Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Door het bargerveen

Nederland, Drenthe, Zwartemeer

Weinig plekken in Nederland kunnen – buiten het weekend en vakanties – zo verlaten zijn als het Bargerveen. Wie aan de noordzijde de parkeerplaats in zuidelijke richting verlaat, krijgt spoedig het gevoel in een andere wereld te zijn beland. Afgezien van de bewegwijzering zijn er nauwelijks tekenen van cultuur en je kunt je goed voorstellen hoe je hier vroeger niet ver van het pad hoefde af te dwalen om weg te zakken zonder een zichtbaar spoor na te laten. Een tocht langs zuigende moerassen, wegrottende boomstronken in oude veenputten, broekbossen, waterpartijen en verraderlijke velden veenmos, die samen het leefgebied vormen van 200 vogelsoorten. Blijf op de paden en vertrek minstens vijf uur voordat de zon onder gaat!

NB: naast de paden kan het drassig zijn!

Misschien vind je dit ook interessant:

In onze podcastserie De Buitendienst reizen we af naar Bargerveen. Geniet een uur lang van de rustgevende natuur in het gebied. De vogels hebben het hoogste woord, maar we horen ook grazende schapen en aan de rand van het moeras kwakende kikkers. Ondertussen zoemen de insecten ongestoord door.

Shop nu
HN® Wandelschoenen 

Of je wandeling nu kort of lang is, met onze schoenen loop je altijd comfortabel!

Shop nu
Kaarten & gidsen 

Shop bij ANWB de leukste wandelkaarten en natuurgidsen en maak je wandeling nog leuker!

2e paar50%korting
Wandelsokken 

Wandelsokken met goede pasvorm en demping. Bekijk het ruime assortiment sokken van de ANWB.

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Navigeer naar het startpunt van je wandeling met de Onderweg app, zoek naar tankstations en laadpalen, en gebruik de parkeerfunctie.