Toeristische autoroutes van de ANWB

Zin in een dagje toeren? De ANWB heeft de 15 populairste toeristische autoroutes geactualiseerd en opnieuw gedetailleerd beschreven. Klik op een route op de kaart hieronder en print de routebeschrijving en routekaart uit. Let op: rijd de routes altijd met een bijrijder! Liever een bewegwijzerde autoroute rijden? Naast de beschreven routes zijn er nog 4 ANWB-autoroutes bewegwijzerd: de Mergellandroute (Limburg), de Sagenlandroute, de Sallandroute en de Hamalandroute (alle drie in Overijssel).

Zoek een autoroute

 

ANWB Wegenatlas Nederland

In de ANWB Wegenatlas Nederland staan alle verharde wegen tot en met de kleinste weggetjes waar je met de auto kunt rijden.. Tevens vind je er een schat aan toeristische informatie. Deze gids voert je langs het prachtige natuurschoon dat Nederland rijk is.

Bekijk de Wegenatlas in de webwinkel

Goed voorbereid de weg op

Ben je een mooie autoroute aan het rijden dan wil je natuurlijk niet met pech vast komen te staan. Ga daarom goed voorbereid de weg op en zorg dat je wegenwacht pakket op orde is. Heb je nog geen wegenwacht? Sluit die dan snel af en geniet goed voorbereid van een van onze mooie autoroutes.

Sluit hier je wegenwacht af

Internationale autoroutes

Ben je van plan op vakantie een auto te huren? Maak dan een mooie autoroute om de omgeving te ontdekken. Wij maakten een selectie van de 50 mooiste autoroutes ter wereld.

Bekijk de routes