Aansprakelijkheidsverzekering
15% korting

Aansprakelijkheidsverzekering

 • Hoge dekking tot €2,5 miljoen
 • 40% korting voor singles
 • Uit te breiden met beveiligingspakket
Bereken je premie

ANWB Aansprakelijkheidsverzekering

Nú het eerste jaar 15% korting

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Met de ANWB Aansprakelijkheidsverzekering ben je bijvoorbeeld verzekerd als je wijn morst op het nieuwe tapijt van vrienden of als jouw kind een voetbal door de ruit bij de buren schiet. Maar ook schades die ontstaan tijdens vriendendiensten zijn verzekerd.

Hele gezin wereldwijd verzekerd

Jouw hele gezin is met de ANWB Aansprakelijkheidsverzekering verzekerd tegen schade die jij of jouw gezinsleden hebben toegebracht aan anderen. Ook je huisdieren. De verzekering heeft een werelddekking, omdat ook in het buitenland een ongeluk in een klein hoekje zit.

Nú 15% korting

De Aansprakelijkheidsverzekering is nú extra voordelig. Sluit uiterlijk 14 november af en ontvang het eerste jaar 15% korting op je premie. Bekijk de actievoorwaarden.

Wat is wel verzekerd?

Aansprakelijkheid bij schade die plotseling en onvoorzien wereldwijd ontstaat:

 • door jou of je gezin
 • door huisdieren
 • door je schoonmaker
 • tijdens onbetaalde vriendendiensten
 • tijdens logeren of oppassen

Wat is niet verzekerd?

Een aantal zaken valt niet onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering, zoals:

 • opzet
 • aan jou toevertrouwde spullen
 • schade met of door voer-/vaartuigen
 • schade met of door luchtvaartuig
 • schade door (vuur)wapens

Vergoeding bij aansprakelijkheidsverzekering

Wij vergoeden maximaal € 2.500.000,- per schadegebeurtenis voor alle verzekerden die samen op een polis staan. Ook vergoeden we bijvoorbeeld de kosten van rechtsbijstand die in onze opdracht is verleend.

Aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is geen verplichte verzekering. Let op, het is iets anders dan de WA-verzekering bij een auto, die wel verplicht is. In sommige gevallen kun je door de wet aansprakelijk gesteld worden voor schade bij anderen, daarom is het slim een particuliere aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Online gemakkelijk je ANWB Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Houd dan je eigen gegevens paraat, zoals geboortedatum, postcode en woonplaats.

Korting

15% actiekorting

Van 1 maart t/m 24 oktober 2021 ontvang je het eerste jaar 15% korting op de premie van je inboedel-, opstal- en/of aansprakelijkheidsverzekering. Bekijk de actievoorwaarden.

10% Veilig van Huis korting

Met het Veilig van Huis pakket helpen we je om schade te voorkomen of zo snel mogelijk op te lossen. Je ontvangt daarom 10% korting op je premie van je opstal en/of inboedelverzekering.

5% ANWB-ledenkorting

Als lid van de ANWB krijg je direct 5% korting op de aansprakelijkheidsverzekering. Ben je nog geen lid? Je kan tijdens het afsluiten direct lid worden. De kosten van het ANWB-lidmaatschap heb je al snel terugverdiend.

Top 5 veelgestelde vragen aansprakelijkheidsverzekering

Nee, je hebt geen eigen risico bij de ANWB Aansprakelijkheidsverzekering.

Je kunt een schade online, telefonisch of schriftelijk melden. Met digitaal schade melden verzeker je je van de snelste schadeafwikkeling.

Wil je geen gebruik meer maken van jouw ANWB Aansprakelijkheidsverzekering en wil je opzeggen? Je kunt jouw verzekering na het eerste verzekeringsjaar op elk willekeurig moment beëindigen.

Met de ANWB Aansprakelijkheidsverzekering is jouw hele gezin, inclusief huisdieren, verzekerd voor schade die jij of jouw gezinsleden hebben toegebracht aan anderen. Dit geldt zowel voor materiële schade als letselschade.

Je hebt met de ANWB Aansprakelijkheidsverzekering werelddekking. Je bent dus overal ter wereld verzekerd.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service