Doe mee met de challenge

Doe mee met de challenge

Raak 30 dagen je telefoon niet aan tijdens het fietsen of autorijden en win samen grote prijzen.

Aanmelden

Daag je ouders uit!

We willen allemaal niets missen en zijn altijd online. Zelfs op de fiets en in de auto checken we nog appjes en mails op onze telefoons. Best gevaarlijk! Wil je jouw gedrag en dat van je ouders veranderen en het verkeer veiliger maken? Doe dan mee met de Sturen zonder Gluren Challenge. Ga met je ouders de uitdaging aan om 30 dagen niet te appen tijdens het fietsen of autorijden. Lukt het? Dan maken jullie kans op supergave prijzen!    

Aanmelden

Doe mee!
Wil je meedoen aan de challenge? Vraag je ouder(s) jullie aan te melden! Dan krijg je ook nog af en toe tips en aanmoedigingen om de challenge vol te houden en maak je aan het einde kans op te gekke prijzen! 
En heb je nog geen kalender?
Haal deze dan op in één van onze ANWB-winkels.

Aanmelden voor de challenge

 

Upload je foto en win!

Kinderen als change agent

Voor dit project hebben we samengewerkt met de Raad van Kinderen. We vinden het namelijk belangrijk om kinderen te betrekken bij vraagstukken die hen raakt, zoals verkeersveiligheid. De challenge is ontwikkeld door kinderen van basisschool Polsstok uit Amsterdam. 

Veelgestelde vragen

Wil je meedoen, maar je hebt nog steeds geen kalender? Geen probleem! Je kunt een gratis exemplaar van de Sturen zonder Gluren Challenge ophalen in één van onze winkels.

Zodra je een kalender hebt bemachtigd, ga je samen met je ouders van start. Maar…

  1. Bepaal eerst met je ouders wat jullie als gezin kunnen “winnen” aan het einde van de rit. Denk aan een avondje bios, ijs eten of misschien wel een spelletjesavond. Dit schrijf je op de kalender onder Dag 30. Daarnaast zetten je ouders en jij je handtekening op de kalender om te laten zien dat jullie er serieus voor gaan.
  2. Hang dan de kalender goed in het zicht. Bijvoorbeeld op de koelkast, bij de voordeur of boven je bed. Zo blijft iedereen scherp en kan niemand de uitdaging vergeten. 
  3. Vraag aan het einde van iedere challenge-dag aan elkaar of jullie je aan de afspraken hebben gehouden. En ja: ook jij moet eerlijk vertellen hoe jouw dag is verlopen. Heeft niemand tijdens het autorijden of fietsen de telefoon aangeraakt? Super! Dan mogen jullie een vakje openmaken.
  4. Na vakje 30 zit de challenge erop. Tijd voor jullie beloning! Daarnaast maak je kans op een extra grote prijs door een foto van jezelf en de kalender te uploaden via anwb.nl/sturenzondergluren. Eind december 2019 trekken we de winnaars.

Om kans te maken op één van de prijzen vinden we het belangrijk dat je aan het einde van de challenge een foto van jezelf met de voltooide kalender upload via deze website. We vragen je daarnaast om je van te voren te registeren, zodat we je tussentijds kunnen aanmoedigen en tips met je kunnen delen. Zo wordt de kans groter dat jij en je familie de challenge volhouden.

Het mag natuurlijk niet, maar het kan gebeuren. Om te voorkomen dat jullie de fout ingaan, bedenken jullie van tevoren een gepaste opdracht die je moet doen als iemand toch zijn telefoon heeft aangeraakt. Bijvoorbeeld afwassen, de auto stofzuigen of een avond geen WiFi. Schrijf dit op en plak het bij de kalender. Nog meer redenen om goed je best te doen!
 

Tijdens de challenge sturen we je drie mails met aanmoedigingen en tips. Na afronding van de challenge ontvang je nog eens drie mails. We horen namelijk graag van je of jullie het langer hebben volgehouden. Je kunt je altijd afmelden voor de mails.

ANWB spant zich op verschillende manieren in. 

  1. MONO-campagne:
    Rij MONO!ANWB heeft samen met de overheid en andere partijen de MONO-campagne bedacht en in september 2018 gelanceerd. Misschien heb je daar al wel eens iets van op TV of social gezien. MONO betekent één of alleen. Als je autorijdt of fietst is het belangrijk dat je je alleen met het verkeer bezighoudt. Daarom zeggen wij: Rij Mono!
  2. Verkeerslessen op scholen
    Al meer dan 10 jaar geeft ANWB verkeerslessen (ANWB Streetwise) op scholen in heel Nederland. In onze lessen is afleiding in het verkeer een belangrijk onderdeel.