Sturen zonder gluren

Sturen zonder Gluren Challenge

Het afgelopen jaar hebben duizenden gezinnen meegedaan aan de Sturen zonder Gluren Challenge. Een super mooie score en we hopen natuurlijk dat iedereen nog steeds de handen aan het stuur houdt tijdens het rijden en op de fiets. In januari zijn uit alle inzendingen de winnaars getrokken. Hebben jullie gewonnen? Dan heb je ondertussen een mail van ons ontvangen.

Kinderen als change agent

Voor dit project hebben we samengewerkt met de Raad van Kinderen. We vinden het namelijk belangrijk om kinderen te betrekken bij vraagstukken die hen raakt, zoals verkeersveiligheid. De challenge is ontwikkeld door kinderen van basisschool Polsstok uit Amsterdam. 

Veelgestelde vragen

De winnaars zijn ondertussen bekend en hebben in januari een mail van ons in hun mailbox ontvangen.

ANWB spant zich op verschillende manieren in. 

  1. MONO-campagne:
    Rij MONO!ANWB heeft samen met de overheid en andere partijen de MONO-campagne bedacht en in september 2018 gelanceerd. Misschien heb je daar al wel eens iets van op TV of social gezien. MONO betekent één of alleen. Als je autorijdt of fietst is het belangrijk dat je je alleen met het verkeer bezighoudt. Daarom zeggen wij: Rij Mono!
  2. Verkeerslessen op scholen
    Al meer dan 10 jaar geeft ANWB verkeerslessen (ANWB Streetwise) op scholen in heel Nederland. In onze lessen is afleiding in het verkeer een belangrijk onderdeel.