ANWB Routeplanner Zwitserland

Met de auto naar Zwitserland

Gletsjers en kristalheldere bergemeren in de Zwitserse Alpen of schilderachtige dorpjes en steden: Zwitserland is een heerlijk land voor een autovakantie.  De echte liefhebber van toeristische routes kiest in de routeplanner voor de optie ‘geen snelwegen’. Je kan natuurlijk ook een tussenstop op een specifieke plaats inplannen.

Route Zwitserland plannen

Zwitserland was het eerste land in Europa waar wegen werden aangelegd die het hooggebergte overstaken. Nog altijd is het wegennetwerk uitstekend: snelwegen met viaducten en tunnels brengen het verkeer probleemloos de Alpen over. De bewegwijzering is zeer goed en ook eventuele omleidingen worden duidelijk aangegeven. Het van tevoren goed plannen van je route door Zwitserland helpt je om de plaats van bestemming relaxter en sneller te bereiken.

Tips voor tijdens de route naar Zwitserland

Voor alle wegen in Zwitserland is het tolvignet verplicht. Verder wordt er nog tol geheven voor de Grote-Sint-Bernardtunnel. Ook handig: je kan de route vanuit de routeplanner direct printen, zodat je een papieren versie van je eigen route naar Zwitserland kan meenemen.