Lange files op weg naar de sneeuw

Verkeersprognose wintersport

Wie dit weekend met de auto naar de wintersport vertrekt moet wel wat geduld hebben. Vooral zaterdag 24 februari loopt het verkeer op veel wegen in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk vast. In Nederland sluiten de scholen in de regio’s Noord en Midden. In Nederland leidt dat niet tot veel extra drukte op de wegen. 

Er vertrekken dit weekend circa 450.000 Nederlanders richting de sneeuw. De ANWB Alarmcentrale verwacht de drukste week van het winterseizoen. 

Direct naar
Prognose Duitsland
Prognose Oostenrijk
Prognose Frankrijk
Prognose Zwitserland

Winterbanden/sneeuwkettingen
Het gebruik van winterbanden is in dit jaargetijde belangrijk en in het buitebnland soms zelfs verplicht. En houd sneeuwkettingen in de auto altijd binnen handbereik.
Video: Zo leg je sneeuwkettingen om

Prognose Duitsland

  • Piekuren zaterdag 24 februari 09.00 - 15.00 uur.

Wintersporters die naar of door Duitsland rijden moeten in het zuiden met files rekening houden. Grote knelpunten zijn de rondweg van München (A99) en de A8 Karlsruhe/München/Salzburg.
Actuele verkeersinformatie Duitsland
Winter(sport)verkeersinformatie Duitsland

Prognose Oostenrijk

  • Piekuren zaterdag 24 februari 09.00 - 16.00 uur.

In Oostenrijk wordt zaterdag veel oponthoud verwacht op de B179, de route via de Fernpas tussen de Duitse grens en Nassereith. Ook op de A10 Salzburg - Villach rijdt het verkeer op veel plaatsen langzaam, net als op toegangswegen naar de skidalen in Tirol, Vorarlberg en het Salzburgerland. Terugkerende wintersporters moeten rekening houden met controles (en dus vertraging) bij de grensovergangen met Duitsland bij Kufstein (A12) en Walserberg/Salzburg (A1).
Actuele verkeersinformatie Oostenrijk
Winter(sport)verkeersinformatie Oostenrijk

Prognose Frankrijk

  • Piekuren zaterdag 24 februari 08.00 - 11.00 uur.

In Frankrijk worden zaterdag vooral lange files verwacht ten oosten van Lyon op de A40 Mâcon - Chamonix en op de A43 Lyon - Chambéry. Vooral de laatste kilometers van de N85 Grenoble - Gap en de N90 Albertville - Bourg St. Maurice bij Moûtiers zijn een knelpunt.
Actuele verkeersinformatie Frankrijk
Winter(sport)verkeersinformatie Frankrijk

Prognose Zwitserland

  • Piekuren zaterdag 24 februari 09.00 - 16.00 uur.

Op de wegen in Zwitserland zijn de belangrijkste knelpunten de A1 Zürich - Bern en de St. Gotthardtunnel in de A2 Bazel - Chiasso. Ook kan er  wachttijd ontstaan bij de autotreinstations.
Actuele verkeersinformatie Zwitserland
Winter(sport)verkeersinformatie Zwitserland

Volg via Twitter (@ANWBEuropa) de actuele Europese verkeersinformatie

Voorkom vertraging

Stilstaan en vertraging in het buitenland is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren en op je reis voor te bereiden. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen. Door Wegenwacht pechhulp Europa af te sluiten ben je namelijk door heel Europa, met ondersteuning van de ANWB Alarmcentrale, verzekerd van pechhulp.

Zie ook:
Verkeersinformatie buitenland
Wintersportartikelen in de webwinkel
Wintersportinformatie
Verkeersdruktekalenders
Auto en wintervoorbereiding
Info winterbanden

Bron: ANWB Verkeersinformatie