Landelijke radiozenders met ANWB Verkeersinformatie

ANWB Verkeersinformatie geeft via de volgende landelijke radiozenders verkeersinformatie:

Autoradio
 • NPO Radio 1 is de nieuws- en sportzender van de Nederlandse Publieke Omroep. Zeven dagen in de week, 24 uur per dag. Tijdens de spits krijgen luisteraars ieder kwartier live een update van de ANWB Verkeersinformatie. De rest van de dag ieder half uur.
   
 • Op NPO Radio 2 hoor je het beste uit vijftig jaar popmuziek, afgewisseld met de actualiteit. Hoogtepunt is de Top 2000, iedere laatste week van het jaar. Elk half uur hebben de filelezers van de ANWB live contact met bekende Radio 2 deejay's.
   
 • NPO 3FM is meestal de eerste met nieuwe muziek, achtergronden, festivals en jonge talentvolle DJ's. De ANWB Verkeersinformatie is een vast onderdeel van alle programma’s en wordt op een luchtige manier ieder heel en half uur gepresenteerd.
   
 • Radio 4 is de publieke zender voor klassieke muziek. Tijdens de avondspits geeft de ANWB ieder half uur live een beknopt overzicht van de actuele verkeerssituatie. De rest van de dag is er na het nieuws verkeersinformatie.
   
 • Sky Radio is het bekendste non stop muziekstation van Nederland met de hele dag hits. De ANWB Verkeersinformatie hoor je ieder half uur na het nieuws.
   
 • Sublime FM is een commerciële radiozender waarop vooral jazz en soul te horen is. Tijdens de spits geeft de ANWB ieder half uur de meest opvallende verkeersinformatie.
   
 • Op BNR vind je dagelijks nieuws, columns, radio-interviews, opinie, podcasts, events en sprekers. Tijdens de spits krijg je ieder kwartier een update van de situatie op de weg door de ANWB Verkeersinformatie. Buiten de spits hoor je de verkeersinformatie steeds iets voor het hele en halve uur. Ook de flitsers worden genoemd.
   
 • Qmusic is het radiostation dat het heel goed doet bij jongeren. De DJ’s van Qmusic lezen zelf ieder half uur de verkeersinformatie die zij aangeleverd krijgen van de redactie van de ANWB. 

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Zie ook:
Waarom hoor ik 'mijn' file niet op de radio?
Overzicht radiofrequenties in Nederland