Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Trouwe-Ledenvoordeel     

8-daagse winterzon arrangement Algarve

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Langgerekte stranden, wonderschone natuurgebieden, vissersdorpen en Portugese gezelligheid in een aangenaam klimaat. Kom even op adem en geniet van het winterritme in Portugal. Je verblijft in het historische stadje Tavira, gelegen aan de rivier. 
  • met Nederlandstalige ANWB-reisleiding en inclusief dagexcursie Silves, Lagos en Portimão
  • vlucht, transfer en verblijf in een 4-sterrenhotel in Tavira o.b.v. logies en ontbijt
  • genieten van de rust in de Algarve in een aangenaam klimaat

Jouw reis

Doorgaans heeft de Algarve een heerlijk en mild klimaat in de winter. De zuidkust van Portugal kent zachtere winters en naast soms een bui heb je kans op veel zon. De aangename temperatuur is ideaal om lekker niks te doen of juist actief eropuit te trekken. Een mooie daguitstap naar Silves (de oudste stad van de Algarve), Lagos (de parel van de Algarve) en Portimão (de sardientjeshoofdstad van Portugal) is alvast inclusief. 

Tavira ligt in het natuurgebied Ria Formosa, nabij talloze zoutpannen. Aanschouw de rivier met de vissersbootjes bij zonsondergang, bewonder de architectuur, de Portugese tegels en de knusse straatjes. Het staat verder bekend om de Romeinse brug. Het brede zandstrand is enkel te bereiken met de boot. In de lokale markthal koop je heerlijke lokale producten uit de omgeving. Neem de tijd om het dorpscentrum te verkennen. Het is goed toeven langs de kade op een terrasje aan het water. Niet voor niets wordt dit dorp ook wel het ‘Venetië van de Algarve’ genoemd.

Vergeet deze vakantie niet te proeven van de Portugese keuken! Probeer de mierzoete en krokante pastéis de nata (roomtaartje) en kies - net als de Portugezen - tijdens het diner eens voor een gerecht met bacalhau (kabeljauw).

Je verblijft in… 
Vila Galé Tavira is een viersterrenhotel en ligt op wandelafstand van het centrum. De kamers zijn gebouwd rondom het zwembad en het hotel heeft een klassieke uitstraling.

Je verblijft op basis van logies en ontbijt. 

Inclusief vlucht, transfers en Nederlandssprekende ANWB-reisleiding
De retourvlucht Amsterdam - Faro is inbegrepen. Op de luchthaven word je opgewacht door Nederlandssprekende reisleiding. De transferbus brengt je in circa een halfuur naar het hotel in Tavira. De vakantie kan beginnen!

De reisleiding weet als geen ander wat er in de regio is te beleven en kun je raadplegen voor tips en bezienswaardigheden in de omgeving. De dag na aankomst nodigen we je uit voor een interessante uitleg waarbij de reisleiding je alles vertelt over de interessante omgeving en de excursiemogelijkheden. Er is een interessante en vermakelijke excursie inbegrepen naar Silves, Lagos en Portimão. Daarnaast heb je de mogelijkheid ter plaatse prachtige excursies bij te boeken die exclusief voor ANWB-reizigers worden georganiseerd (doorgang bij min. deelname van 10 personen).

Excursies ter plaatse bij te boeken
Ter plaatse kun je bij de reisleiding bijna elke dag een excursie bijboeken:
- Woensdag: excursie Faro 
- Donderdag: excursie Authentiek Algarve
- Zaterdag: excursie Loulé & wijnproeverij

Deze zijn exclusief voor ANWB-gasten en onder leiding van onze Nederlandssprekende ANWB-begeleiding. Onder de tab Praktische informatie, kopje Excursies, lees je hier meer over. Deze excursies zijn enkel ter plaatse bij de reisleiding bij te boeken.

Minimum aantal deelnemers
Het minimum aantal deelnemers om de reis door te laten doorgaan is 10.

Reisvariant
Liever naar de winterzon aan de Costa Tropical in het zuiden van Spanje? Klik dan hier.