Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
The Church of Saint Lazarus in Larnaca is an old Byzantine and Roman style church built in the 8th century.
Group of female friends sitting outside while on holiday in Paphos, Cyprus. They're pouring a glass of champagne, celebrating and relaxing together.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Exterior view to Saint Barnabas Monastery, Famagusta in northern Cyprus
Trouwe-Ledenvoordeel     

8-daagse groepsrondreis Hoogtepunten van Noord- en Zuid-Cyprus

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Cyprus is een antieke schoonheid met vele gezichten. Van de Byzantijnse erfenis in het Troödosgebergte, fraaie fresco’s, kerken, kloosters en moskeeën tot zonovergoten stranden en Cypriotische wijn; het gastvrije eiland van Aphrodite is onweerstaanbaar mooi.
  • combineer het mooiste van het noordelijke en zuidelijke deel van Cyprus
  • bezoek het wereldberoemde Kykkosklooster, hoog gelegen in het Troodosgebergte
  • proef het lekkers van de lokale gastronomie

Jouw reis

Velen kennen Cyprus vooral als strandbestemming, maar dit eiland heeft zoveel meer te bieden. Tijdens deze rondreis maak je kennis met zowel het noorden- als het zuiden van dit eiland met zijn bijzondere geschiedenis. Indrukwekkende natuur, charmante bergdorpjes, mooie steden, archeologische opgravingen die tot de oudste van Europa behoren, wijngaarden en een blauwe zee, het komt allemaal voorbij. 

De reis begint in het noorden van het eiland waar we onder andere de spookstad Varosha, de kastelen, de abdij van Bellapais, het Apostolos Andreasklooster, de havenstad Salamis, de ommuurde stad Famagusta en het schiereiland Karpaz met zijn wilde ezels en mooie zandstranden bezoeken.

In Nicosia, de enige verdeelde hoofdstad van de wereld, steken we de demarcatielijn over en vervolgen we onze reis op het zuidelijke deel van het eiland.

We treden in de voetsporen van Aphrodite, de Griekse godin van de liefde en schoonheid, We bezoeken de steden Nicosia, Larnaca en Limassol, genieten van de natuur in het Troödosgebergte, bezoeken het wereldberoemde Kykkosklooster en bewonderen de mozaïeken van de gezellige badplaats Paphos.

Naast alle bezienswaardigeheden maken we ook kennis met andere facetten van het eilandleven: we ontdekken de Cypriotische keuken, plukken citrusvruchten in een boomgaard, proeven wijn in Omodhos en leren hoe je haloumi kaas maakt.

Kortom, een veelzijdige reis op een veelzijdig en bijzonder eiland.

Vliegen met de beste luchtvaartmaatschappijen en comfortabel vervoer
We vliegen alleen met de meest gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, met ANWB begint jouw vakantie al aan boord. Op de bestemming reizen we zoals je van ons gewend bent in een comfortabele airconditioned bus met ervaren chauffeur.

Comfortabele en centraal gelegen hotels
De eerste vier nachten van de reis verblijven we in het noordelijke deel van Cyprus in viersterrenhotel Pia Bella in Girne/Kyrenia. Vervolgens logeren we nog eens drie nachten in zuidelijk Cyprus, in het viersterren Poseidonia Beach Hotel in de badplaats Limassol. Beide hotels (of gelijkwaardig) zijn comfortabel en hebben een buitenzwembad. In Hotel Pia Bella verblijf je op basis van logies en ontbijt en in Poseidonia Beach Hotel op basis van halfpension.

Heel veel inclusief
Bij deze reis zijn alle hoogtepunten van Cyprus in het programma opgenomen. We maken een stadswandeling door de gespleten hoofdstad Nicosia, genieten van een welkomstdiner, plukken fruit in een boomgaard, zien hoe halloumi kaas gemaakt wordt, bezoeken het Kykkosklooster en proeven wijn in Omodhos. Alle entreegelden zijn al inbegrepen, wel zo makkelijk.

Nederlandssprekende reisleiding
Tijdens deze reis door Cyprus word je begeleid door één van onze deskundige Nederlandssprekende reisleiders. Zij hebben deze reis al vaak gemaakt en kunnen je alles vertellen over het prachtige Cyprus en haar vriendelijke, gastvrije inwoners. De reisleiders zijn de sleutelfiguren tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. 

Groepsgrootte
Minimaal 14 / maximaal 30 deelnemers (er is geen minimum aantal nodig bij gegarandeerd vertrek)
Minimumleeftijd: 12 jaar 

Verlengen
Je kunt dit arrangement niet verlengen.