Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Ameland, Friesland, Waddenzee, Netherlands, August 2015.  Cycling to the lighthouse. The Wadden Sea is an intertidal zone in the southeastern part of the North Sea. It lies between the coast of northwestern continental Europe and the range of Frisian Islands, forming a shallow body of water with tidal flats and wetlands. It is rich in biological diversity. In 2009, the  Waddenzee was added to the UNESCO World Heritage List. Photo by Frits Meyst / Meystphoto.com
Nes, Ameland - Netherlands
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
ANWB Vakantiedeals
Trouwe-Ledenvoordeel     

3-daags arrangement Ameland - WestCord Hotel Noordsee

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Waddendiamant Ameland is een klein maar fijn paradijs voor fiets-, wandel- en natuurliefhebbers. Met vele troeven: de commandeurswoningen in Nes, de rood-witte vuurtoren, de natuurgebieden Het Oerd en De Hôn, het vogelrijke kwelderlandschap en brede duinen en zandstranden.
  • maak eindeloze fietstochten pal langs de Waddenzee
  • geniet van alle rust in het sfeervolle dorpje Nes
  • verblijf in een gastvrij 4-sterrenhotel in de buurt van het Noordzeestrand

Jouw reis

Ameland is misschien wel het gezelligste eiland van alle Waddeneilanden. Ontdek de sfeervolle dorpjes als Hollum en Nes, maar geniet vooral ook van prachtige natuurgebieden, zoals Het Oerd. Maak heerlijke wandelingen over het strand, adem de frisse zeelucht in en aanschouw weidse vergezichten. Wist je dat je op het eiland ook hele stukken pal langs de Waddenzee kunt fietsen? 

Een unieke belevenis tijdens je vakantie op Ameland is ook de demonstratie van de paardenreddingboot. Ameland is de enige plek in Nederland waar de reddingboot nog zo'n tien keer per jaar door paarden naar zee wordt getrokken! 

Klim naar het letterlijke hoogtepunt van het eiland, de 55 meter hoge gietijzeren vuurtoren Bornrif. Het uitzicht over het eiland en de Wadden- en Noordzee stelt niet teleur. Maak je ook een Robbentocht, ontdek je natuurmuseum en -park ‘de Vleijen’ en breng je een bezoek aan het Maritiem centrum Abraham Fock?

Je verblijft in...
Het comfortabele viersterren WestCord Hotel Noordsee is ideaal gelegen, tussen het sfeervolle dorpje Nes en het Noordzeestrand. Het hotel beschikt over wellnessfaciliteiten en een binnenzwembad en de moderne kamers zijn van alle gemakken voorzien. 

Je verblijft op basis van logies en ontbijt. 

Verlengen
Dit arrangement kan niet verlengd worden.

LET OP : Vanaf 27 juni 2023 gaan een nieuwe dienstregeling in van de veerdiensten. Heeft u hier vragen over? Kijk ook op de website van Wagenborg Passagiersdiensten onder veel gestelde vragen: Veelgestelde vragen (wpd.nl)