Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend
Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend
Trouwe-Ledenvoordeel     

12-daagse cruise Noorwegen met de Hurtigruten - Zoeken naar het Noorderlicht

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Dit is één van die reizen die je eens in je leven gemaakt moet hebben. Met de historische Hurtigruten postboot door de ongerepte winterwereld van de Noorse fjorden, de Lofoten en de Noordkaap. Een rondreis die nog meer schittering krijgt als je het magische noorderlicht ziet.
  • de mooiste zeereis ter wereld met volpensionverzorging
  • verblijf op de Hurtigruten postboot
  • inclusief retourvlucht Amsterdam - Bergen met KLM

Jouw reis

Deze klassieke rondreis neemt je mee van Bergen naar Kirkenes in het noordoosten en weer terug. Een route die flirt met meer dan honderd fjorden, de poolcirkel, de Arctische wildernis van Noord-Noorwegen, de Lofoten, de Noordkaap, tal van pittoreske havenplaatsen, kosmopolitische steden en glinsterende gletsjers. 

Overdag bewonder je het betoverende winterlandschap en ’s avonds ga je op zoek naar het magische noorderlicht. De kans om deze fascinerende lichtshow te zien is op weinig plekken ter wereld zo groot is als tussen de Lofoten en de Noordkaap. Van september tot begin april is het donker genoeg om het noorderlicht te spotten. Je moet een beetje geluk hebben, want dit bijzondere licht wil zich nog wel eens achter de wolken verstoppen.

Zin in iets actiefs? Ook dat kan tijdens een van de vele optionele excursies (deels vooraf al bij te boeken en anders ter plaatse)!

Hurtigruten: de mooiste zeereis ter wereld sinds 1893!
Bijna elke Noor spreekt vol liefde en trots over de Hurtigruten, de Kustexpress of, letterlijk, ‘de snelle route’. De schepen van de Hurtigruten zijn al meer dan 125 jaar het bindmiddel tussen Noord- en Zuid-Noorwegen. Sinds 1893 varen ze al tussen de soms afgelegen haventjes langs de Noorse kust, om post, vracht en passagiers te vervoeren. In iedere haven wordt gestopt om te laden en lossen. En dat is voor jou het perfecte moment om de pareltjes van Noorwegen te ontdekken en daarnaast het dagelijkse leven in Noorwegen te ervaren.  

Goed om te weten: Hurtigruten omarmt groene technologie. Zo varen tenminste zeven Hurtigruten schepen op biogas, LNG (vloeibaar aardgas) en batterijvermogen. Het streven is om uiteindelijk emissievrij te reizen. Verder zijn aan boord alle onnodig plastic gebruiksvoorwerpen verwijderd of vervangen door meer duurzame alternatieven. Door lokaal te handelen en diensten van lokale leveranciers in te kopen, draagt het bij aan het levensonderhoud en welzijn van de gemeenschappen die bezocht worden tijdens de reizen. 

Je verblijft op…
Het comfortabele schip van Hurtigruten is één van de onderdelen die deze reis zo bijzonder maakt! Afhankelijk van je vertrekdatum reis je met MS Polarlys, MS Nordnorge of MS Nordkapp. De schepen van de Hurtigruten bieden een ontspannen reiservaring in de typisch informele Hurtigruten stijl en sfeer. Met keuze uit verschillende type hutten. 

Je verblijft aan boord van het schip op basis van volpension.

Reisperiode 
Er zijn vier vertrekmogelijkheden: 
- 12 december 2024 met MS Polarlys
- 17 januari 2025 met MS Nordnorge
- 14 februari 2025 met MS Nordkapp

Bijzondere ervaringen
• vaar langs de ruige kust en mooiste havenplaatsjes van Noorwegen
• op zoek naar het adembenemende noorderlicht
• ontdek één van de mooiste eilandengroepen van Europa: de Lofoten
• laat je tijdens een spannende huskysledetocht leiden door een prachtig winterlandschap
• sjees door de sneeuw op een stoere sneeuwscooter

Hoogtepunten

De postboot
Meevaren op de mooiste zeereis ter wereld

Kirkenes
Het noordoostelijkste puntje van Noorwegen

Geiranger
Ken jij een mooier landschap in Europa?