Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

5 dingen die je nog niet wist over je ANWB-lidmaatschap

1. Je draagt bij aan onze missie

Onze missie = 3 x 0. We willen het aantal verkeersdoden, de CO2-uitstoot en het aantal files verminderen. Dit doen we onder andere door verkeerslessen te geven aan basisschoolkinderen. Maar ook met het levensreddende werk van de ANWB Traumahelikopters. Omdat jij lid bent, draag je hier indirect aan bij. Tevens nemen we het voor je op in politiek Den Haag en Brussel om jou en Nederland verder te helpen. Dit alles doen we niet alleen. Juist de hulp van meer dan 20.000 vrijwilligers is van doorslaggevend belang.

2. We helpen je altijd verder

Je kunt onze Alarmcentrale dag en nacht bellen als je in nood bent. Uiteraard bel je bij acute nood 112 of het lokale noodnummer. Maar ben je na een ongeval, diefstal of ramp in het buitenland in paniek of weet je niet wat je moet doen? Als lid kun je ons altijd bellen! Wij denken met je mee en wijzen je de weg. Zo krijg je gratis juridische hulp na een verkeersongeval en helpen we je bij de afhandeling ervan. Laat ons weten wat er aan de hand is en wij helpen je verder.

3. Je lidmaatschap verdient zichzelf terug

Je verdient je lidmaatschap van € 17,- per jaar heel snel terug met al het ledenvoordeel dat je krijgt; van ons en van onze partners. Zo bespaar je op attracties, musea en theater, bij je vakantie of onderweg. Maar natuurlijk ook op alle producten in onze winkels en online in onze webwinkel. Daarnaast krijg je korting op bijvoorbeeld verzekeringen voor je auto en fiets. Bovendien geldt hoe langer je lid bent, hoe meer voordeel je krijgt. Makkelijk verdiend!

4. Bij ANWB weten we alles, nou ja… bijna alles

We helpen je graag met elke vraag. Onze medewerkers staan voor je klaar in één van onze winkels en aan de telefoon in ons Leden Service Center. Bovendien vind je een schat aan informatie op onze website en in onze apps. Daar vind je ook het antwoord op ruim 16.000 vragen op gebied van mobiliteit, vakantie en vrije tijd. Staat jouw vraag er niet tussen? Dan kun je jouw vraag stellen aan één van onze Experts en krijg je van hen een persoonlijk advies op het gebied van auto's, fietsen, motoren en kampeermiddelen!

5. Je ledenpas is digitaal

Nooit meer zoeken naar je ledenpas. Je hebt hem namelijk altijd op zak. In de ANWB apps Onderweg en Eropuit vind je jouw digitale ledenpas. Zo toon je hem gemakkelijk in onze winkels en bij pech. Het enige wat je hoeft te doen is eenmalig inloggen in de Onderweg of Eropuit app. Eenmaal ingelogd heb je bovendien inzicht in je persoonlijke gegevens in je Mijn ANWB omgeving. Daar zie ik ook je actuele Wegenwacht pakket en eventuele ANWB verzekeringen of creditcards.