Een dagje uit in Noord-Holland

Ontdek Noord-Holland tijdens een heerlijk dagje uit. Voor jong en oud is er vanalles te beleven. Struin door de bossen, bezoek verschillende musea of ga voor een dag vol muzikale entertainment. Er is enorm veel te doen in Noord-Holland. Wat ga jij doen tijdens het volgende dagje uit?

Hieronder vind je een overzicht met verschillende uitjes in Noord-Holland. Veel van deze uitjes zijn met voordeel te bestellen bij het Land van ANWB. Veel plezier!

Tropenmuseum

Vanuit de monumentale Lichthal is er een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: negen vaste tentoonstellingen waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal laten zien en nieuwsgierig maken naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Ook voor kinderen is er veel te doen. In het Tropenmuseum Junior kunnen zij veel zien, aanraken, beleven en meedoen!

Kom naar het Tropenmuseum

Fun Forest Amsterdam

Wat je in een gewoon bos niet mag of kan, mag je hier wel. Je gaat de bomen in! Drie uur lang klim je van boom tot boom. Het enige wat je mee hoeft te nemen is een beetje durf. In het klimpark beweeg je je via touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen door de bomen. Het klimpark heeft 9 parcoursen van 4 tot 15 meter hoogte!

Ga naar Fun Forest Amsterdam  

The Amsterdam Dungeon

Binnen The Amsterdam Dungeon krijg je meer dan 500 jaar van Amsterdams meest gruwelijke geschiedenis voor je kiezen. Tien afschuwelijk goede acteurs wekken waargebeurde schrikbarende verhalen tot leven. Op filmwaardige sets beleef je twaalf shows waarbij je de geschiedenis tot leven ziet, hoort en ruikt komen.

Bezoek The Amsterdam Dungeon

Museum Willet-Holthuysen

Ervaar hoe het is om te wonen in een deftig Amsterdams grachtenhuis. Aan de Amsterdamse Herengracht 605 staat een zeventiende-eeuws dubbel grachtenhuis: Museum Willet-Holthuysen. Mevrouw Willet liet haar weelderige woonhuis in 1895 na aan de stad Amsterdam. Inclusief de imposante kunstverzameling van haar overleden echtgenoot Abraham, bestaande uit antieke meubels, zilver, keramiek, beelden, schilderijen en foto’s.

Ga naar Museum Willet-Holthuysen