Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gasfles kopen of laten vullen? Kijk en vergelijk!

Dit overzicht helpt je de juiste gasfles te kiezen

Laatst geüpdatet: 24 april 2024. Gasflessen zijn er in allerlei soorten en maten. Butaan, (bio)propaan, lichtgewicht metaal en kunststof. Welke gasfles is het handigst voor jou? Vergelijk de meest gebruikte gasflessen van Benegas, Antargaz, Campingaz en meer. Klik op het merk voor meer informatie.

Gasfles (bio)propaangas kopen of laten vullen?

Ben je op zoek naar de juiste gasfles met propaangas of wil je jouw gasfles laten vullen? Dit zijn de bekendste merken en modellen:


Gasfles butaangas kopen of laten vullen?

Campingaz is de bekendste butaangasfles, te vinden in heel Europa en daarbuiten. Hier lees je welk gasfles voor jouw doel het meest geschikt is en waar je jouw gasfles kunt laten vullen:


Altijd veilig met de GasStop

Met een GasStop controleer je snel en gemakkelijk het gasniveau van de gasfles. De Stop schakelt direct automatisch de toevoer van gas uit in het geval van een groot lek.

Altijd goed voorbereid met de juiste verzekering

Kampeerspullen zijn vaak kostbaar en wil je wel goed verzekeren. Hoe pak je dat goed aan en waarop moet je letten? Lees hier hoe je goed verzekerd kunt kamperen.

Zo kun je goed verzekerd kamperen 

Verschil tussen propaan en butaan

Propaangas blijft tot ver onder het vriespunt (max. -42º C) bruikbaar. Dat betekent dat je met propaan zelfs in heel koude streken kunt stoken en koken. Gasvulstations in Noord-Europa vullen gasflessen dan ook met propaangas. Let erop dat gasslangen over het algemeen maar voor gebruik tot -30º C zijn ontworpen.

Bij butaangas ligt het vriespunt al bij -0,5º C, waardoor butaan in de praktijk onder 4º C al niet meer bruikbaar is. In Zuid-Europa en andere warme landen vind je dan ook vooral butaangas, zoals de flessen van Campingaz. Let erop dat meegebracht gas uit Zuid-Europa onder winterse omstandigheden stook- en kookproblemen kan veroorzaken.

Bestel een gasslang 

Gasfles laten vullen bij gasvulstations

Gasvulstations voor propaangas zijn er (steeds) minder dan omruilpunten. Heb je een eigen gasfles en wil je deze laten vullen? Check in Google Maps waar gasvulstations zijn of bekijk de veelgestelde vragen over gasflessen.

Oude gasfles: inleveren bij milieustraat

Heb je een oude, onbruikbare gasfles die je niet meer kunt omruilen of inleveren bij een gasvulstation? Lever 'm dan in bij de milieustraat in jouw gemeente. Let op: je krijgt bij de milieustraat geen statiegeld terug (dat krijg je wel bij een vulstation, mits de fles nog bruikbaar is en je er statiegeld voor betaald hebt). Ingeleverde gasflessen worden na keuring door de verwerker opnieuw gebruikt als dit mogelijk is. Gasflessen die niet meer veilig kunnen worden gebruikt worden als oud ijzer gerecycled. 

Regel pechhulp voor je caravan 

Ook interessant voor kampeerders

Alles over gasflessen 
Vergelijk gasflessen, bekijk tips over veilig gebruik en opslag of lees veelgestelde vragen.
ANWB paklijst kampeervakantie 
Download of print de ANWB paklijst, vink aan wat je wilt meenemen en je weet zeker dat je niets vergeet voor je kampeervakantie.
Campings langs de route 
Uitgerust aankomen op vakantie? Wij hebben een overzicht gemaakt van campings langs populaire vakantieroutes.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop alles voor je autovakantie 

Van elektrische koelbox tot handige dakkoffer. Shop hier alles voor de roadtrip naar je vakantiebestemming.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.