Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

6 Leuke kampeerspellen voor in de tuin

Of op het balkon!

Met deze gezellige kampeerspelletjes waan je je direct op je favoriete camping. Speel ze in de tuin, op het balkon of in een parkje in de buurt.

1. Kubb [:kuup]

Kubb (spreek uit als kuup) is Zweeds voor houten stok. Met die stokken gooi je naar de koning om het spel te winnen. Speel dit populaire Viking-spel lekker in eigen tuin! Maak twee teams met evenveel spelers en zet een 'veldje' af van zo'n 3 bij 5 meter (of kleiner). Zet aan beide kanten 5 kubbs op een rij en zet de houten koning in het midden. Probeer eerst elkaars kubbs om te gooien met de 6 werpstokken. De koning mag niet omgaan, dan heb je direct verloren. Zijn alle kubbs van 't ander team om? Dan wordt het hoog tijd voor de koning!

Waar? In de tuin, een parkje in de buurt of op een groot balkon.
Wat heb je nodig? Een houten koning, 10 kubbs en 6 werpstokken.
Aantal personen? Twee tot twaalf.

2. 'Buur'badminton

Heeft niemand zin om een potje met je te badmintonnen? Of ben je zó goed dat niemand het aandurft? Vraag de buren! Die schutting staat er niet voor niets, gebruik je die toch gewoon als net? Opslaan doe je netjes volgens de regels onderhands. Daarna mep je de shuttle over en weer totdat iemand een fout maakt. Door het 'net' te raken bijvoorbeeld. Of door de shuttle twee keer te raken, of helemaal niet. Ook mag je 'm niet stiekem met je schouder over de schutting werken. Bij elke fout krijgt de ander een punt. Win je 2 sets van 21 punten? Dan ben jij de betere buur!

Waar? In jouw tuin en die van de buren.
Wat heb je nodig? Een badmintonsetje en sportieve buren!
Aantal personen? Twee tot vier.

3. Jeu de boulen in de jardin

Even 'de boule de boule', heerlijk in je achtertuin! Bestel een setje jeu de boule-ballen en de jeu kan beginnen. Je speelt het spel met twee teams die van elkaar proberen te winnen door grote ballen zo dicht mogelijk naast een klein balletje te gooien. Gooi eerst het kleine balletje een metertje of 3 de tuin in. Daarna gooi je om en om de ballen onderhands zo dicht mogelijk bij dat kleintje, totdat alle ballen gegooid zijn. Ligt jullie bal het dichtstbij? Dan krijgt jouw team de punten. Voor elke bal die dichterbij ligt dan het verliezende team 1 punt. Très simple toch?

Waar? In de tuin of in een parkje met een zandbak.
Wat heb je nodig? Een setje jeu de boule-ballen.
Aantal personen? Twee tot zes.

4. Tuinbingo of balkonsafari

Wat leeft er eigenlijk allemaal in jullie tuin? Of in die van de buren? Je hoort vanalles, maar wat hoort er bij dat geluid? Maak een lijstje van de vogels, plantjes en andere wonderbaarlijke dingen die er in het groen verscholen liggen, of maak een bingokaart met foto's. Wie weet het meest te vinden en benoemen? Vanaf het balkon kun je met je verrekijker ook veel ontdekken. Een nestje in de boom van de buren met veertjes erin, maar van welke vogel? En hoe heet die boom? Van bijtjes tot boterbloempjes, laat ze ernaar turen en gluren!

Waar? In de tuin of vanaf het balkon.
Wat heb je nodig? Een bingokaart met bezienswaardigheden. Een loep voor in de tuin en een verrekijker voor vanaf het balkon.
Aantal personen? Vanaf 1 persoon.

5. Doe de tuintwister!

Vallen jullie graag om van het lachen? Dan is tuinwister jullie spel! Misschien heb je Twister nog op zolder liggen, maar zo niet dan maak je het gewoon zelf. Er liggen vast een paar bussen spuitverf in de schuur en een stuk karton. Knip een ronde vorm uit het karton of uit een oude pizzadoos en spuit vier rijen van 6 rondjes in de vier Twisterkleuren op de grasmat. Wel even aan je ouders vragen of dat mag natuurlijk. Wijs iemand aan als scheidsrechter en de Twistergames kunnen beginnen.. 'Linkervoet op blauw! Rechterhand de lucht in!'

Waar? Lekker in de tuin.
Wat heb je nodig? Twister, of een oude pizzadoos en 4 kleuren afwasbare spuitverf.
Aantal personen? Twee of meer spelers en een scheidsrechter.

6. Oer-Hollands genieten

Spijkerpoepen, zaklopen, koekhappen.. Wie is er niet mee opgegroeid? Het blijft ook leuk! En je hebt weinig in huis nodig om 't te kunnen spelen. Een touwtje, lege flesjes en wat spijkers om te spijkerpoepen. Spijker aan een touwtje, touwtje om je middel en hengelen maar naar het flesje! Met een paar grote vuilniszakken is zaklopen ook zo geregeld. Koekhappen? Wat koekjes aan een touwtje aan de waslijn, blinddoek om en happen maar! Leuk om lol mee te hebben op het balkon of in de tuin. 

Waar? In de tuin, een parkje of op het balkon.
Wat heb je nodig? Touwtjes, flesjes, spijkers, blinddoeken, koekjes, een paar (vuinis)zakken.
Aantal personen? Met z'n tweeën of meer.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Creditcard: handig op vakantie 

Reizen met een creditcard is zo gek nog niet, en soms zelfs noodzakelijk. 8x waarom een creditcard handig is op vakantie.

Camping boeken 

Vergelijk en boek staanplaatsen of vakantiehuisjes door heel Europa op ANWBCamping.nl.

12,95voor ANWB-leden
ANWB Kampeerkaart CKE 

Profiteer van exclusieve aanbiedingen, kortingen op campings en meer met deze handige kampeerkaart.