Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

8 compacte gezinstenten uit 2020

Bekijk de beste score en de voordeligste keus

Ga je kamperen en heb je niet al te veel ruimte in je auto? Kies dan voor een compacte en snel opzetbare gezinstent! Wij vergelijken hier acht gezinstenten op het gebied van prijs, pakvolume, opzetgemak, leefruimte en ventilatiemogelijkheden. Welk model spreekt jou het meest aan?

Conclusie: de beste score en voordeligste keus 2020

De Beste score qua beoordeling haalt de Bardani Airwave. In alles een uitstekende keuze voor een schappelijke prijs.

De Voordeligste keus gaat naar de Quechua Airseconds, met bijzonder doek van zonreflecterend materiaal. Wie niet veel geld wil besteden kiest voor de Safarica Blackhawk of de Kampa Brean. Beide tenten scoren prima voor hun lage prijs. Wil je iets aparts dan is Octagon ‘partytent’ van Coleman een prima keus. Wie gesteld is op innovatie en Deense degelijkheid kan uit de voeten met de Outwell Rosedale. Speelt het leefklimaat en de duurzaamheid een doorslaggevende rol, kijk dan naar de resultaten van de katoenpolyester tenten van Eurotrail en Nomad.

Resultaten per gezinstent

Welk doek kies jij?

Gezinstenten van polyester of katoenpolyester lenen zich goed voor flexibel en betaalbaar kamperen. Daarom worden zes tenten van polyester en twee van katoenpolyester beoordeeld. Polyester droogt zeer snel, neemt geen vocht op en is relatief compact en licht in gewicht. Goede ventilatiemogelijkheden zijn belangrijk want er vindt vrijwel altijd condensvorming plaats en in de zon wordt het al snel broeierig. Katoenpolyester biedt bij warm weer een beter leefklimaat én gaat, mits goed onderhouden, langer mee. Het materiaal droogt wel minder snel na een regenbui en het is zwaarder en duurder.

Stokken of pompen

Qua frame kun je kiezen tussen een oppompbare tent met luchtslangen of een gewone tent met stokken. Pompen gaat snel, kost weinig kracht en levert een stormvaste constructie op. Maar het inpakken is lastiger omdat je de lucht uit de slangen moet laten. Doe je dat niet goed dan past de tent niet meer in het foedraal. Ga je voor stokken dan heb je keuze uit glasfiber, aluminium of staal. Aluminium stokken zijn licht, sterk en glijden gemakkelijk door de tentsleuven. Stokken van glasfiber zijn goedkoop maar wel zwaarder en ze hebben verbindingsbuisjes die vaak blijven haken aan het begin van de stoksleuf. Stalen stokken zijn sterk maar erg zwaar.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop alles voor je autovakantie 

Van elektrische koelbox tot handige dakkoffer. Shop hier alles voor de roadtrip naar je vakantiebestemming.

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.