ANWB-winkels in april in het thema van kamperen

De Kampeerparade on tour

De geur van versgemaaid gras, de warmte van de zon, het blauw van de lucht dat steeds donkerder wordt ... Wie alleen maar buiten wil zijn en de kampeerkriebel al heeft, zit goed bij de ANWB. Van 9 t/m 30 april openen wij het kampeerseizoen met een tentzak vol voorpret. Zo komt de Kampeerparade on Tour langs diverse ANWB-winkels met leuke, nuttige en hongerig makende kampeerthema’s. Kijk snel wat je kunt beleven en waar we bij jou in de buurt komen.

Waar en wanneer?

ANWB-winkel   Datum
Den Haag Centrum Zaterdag 9 april
Hoofddorp Zondag 10 april
Den Bosch Zaterdag 16 april
Utrecht (Neude) Zondag 17 april
Enschede Zaterdag 23 april
Groningen Zondag 24 april
Emmen Zaterdag 30 april

Zoek ANWB-winkel op de kaart

1. Kamperen? Moet je ook eens proberen!

Je hebt er anderen over gehoord, de buren zijn al om en misschien – maar je weet het nog niet zeker – zou je het zelf ook weleens willen proberen … Kom langs en we laten je zien wat er allemaal mogelijk is. Van back to basic met een kleine tent en een slaapzak tot en met luxe caravans en campers met het comfort van thuis – wij ontrafelen welk type kampeerder er diep in jou schuilt. Afhankelijk van de uitslag hebben we ook nog tips voor de mooiste campings in Nederland zodat je, eenmaal weer buiten, nog maar één ding wilt: het een keer proberen. Doen!

2. Alles om je kampeervakantie goed voor te bereiden 

Wat een vooruitzicht, die kampeervakantie: de hele dag buiten, gezellige avonden waar geen einde aan komt … Was het maar vast zover! Laat ons je helpen om nóg meer van je vakantie te genieten, want met een goede voorbereiding haal je eruit wat erin zit. Wat neem je mee, wat kun je net zo goed thuis laten? Wat is de beste route om naar jouw camping te rijden en waar haal je die route vandaan? Hoe zit het met verkeers- en andere regels in het buitenland? En hoe zeg je: ‘Ober, twee bier alstublieft’ in het Spaans? Onze experts weten raad en helpen je graag met al je vragen.

Bekijk alvast al onze tips online voor jouw kampeervoorbereiding.

3. Hoe zet ik mijn tent op?

Ben jij een beetje romantisch aangelegd? Alleen, met z’n tweeën, of met je hele gezin: kamperen onder tentdoek is dan toch wel iets ultiems. De dagen van loodzware tenten met tweehonderd haringen zijn voorbij, maar toch wil je niet staan stuntelen, straks op de camping. Hoeft ook niet, want wij doen voor hoe je ‘m opzet. Paar keer oefenen en hij staat in een paar minuten, appeltje-eitje. En natuurlijk hebben we tips voor het kiezen van de beste plek en de juiste haringen. 

Lees alle tips voor het opzetten van (voor)tenten

4. Koken op de camping

Bij vakantie hoort lekker eten en lang aan tafel zitten. Ingewikkeld vanuit een tent, caravan of camper? Helemaal niet! Je hebt alle tijd en je zit in de zon, wie doet je wat? We laten je zien en proeven hoe je ook zonder vijfpits inductiekookplaat de heerlijkste gerechten op je campingtafel tovert. Waarschuwing: dit maakt hongerig!

5. Stoelendans; welke stoel zit het lekkerst?

Tijdens je vakantie ga je natuurlijk veel op pad. Of niet! Doe alvast de stoelendans en probeer de lekkerste stoelen uit. Je kunt ook alvast een kijkje nemen in de online kampeershop van ANWB.

6. Kamperen met de kids

Kamperen met kinderen is leuk, maar vergt ook enige planning. Wat maakt kamperen nu zo leuk voor kinderen? Onze reisexperts zitten voor je klaar om jou te adviseren over de leukste regio’s in Nederland en Europa. De kinderen vermaken zich ondertussen met allerlei activiteiten.

Bekijk alle kindercampings

Nu al zin om te kamperen?

Bezoek de Kampeerparade nu alvast online. Bekijk alle kampeertips en -voorbereiding in het voorjaar.

Kampeeparade in het voorjaar